Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagađene plaže u Crnoj Gori

Ljudi se bore s nesnosnim smradom i fekalijama u moru: "To je problem koji traje već šest godina..."

Fekalije u moru
Fekalije u moru Foto: Dan.co.me/K.M.
Fekalije u moru već godinama prate građane crnogorskog grada Herceg Novog. Iz Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture ističu kako bi se problem trebao ubrzo riješiti.

Građani Herceg Novog svakodnevno se žale na užasan smrad u naseljima Savina, Meljina, Nemila i Rivijera. Ističu da je "javna tajna kako se fekalije u more izlijevaju već puna tri mjeseca".

Direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture Milan Zarić je nedavno pojasnio da od tri pumpe - dvije ne rade, a da treća radi sa 75 posto kapaciteta.

"To je problem koji traje već šest godina i svjesni smo da građanima ide na živce. Danonoćno radimo sve što je u našoj moći i očekujem da će problemi neugodnih mirisa biti riješeni najkasnije do 30. lipnja", rekao je Zarić.

Iz gradskog Vodovoda navode da je "kolektor izbušen kao rešeto", a iz Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture obećavaju sanaciju kritičnih točaka i tužbu protiv turskog izvođača, piše Dan.co.me.

Inženjer Dragoljub Kos navodi kako je glavni problem na kolektoru prodor slane vode, što je dijelom uzrokovano izradom projektne dokumentacije i lošim rješenjima, kao i greškama koje su se javljale tijekom izvođenja radova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene