Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gari Kasparov

'Putin je karcinom koji se mora odstraniti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski oporbeni vođa Gari Kasparov pozvao je u srijedu SAD i ostatak svijeta da povećaju izolaciju predsjednika Vladimira Putina i naoružaju Ukrajinu, u govoru u američkom Senatu.

"Ne može se pregovarati s karcinomom. Kao karcinom, Putin i njegova elita moraju se odstraniti", izjavio je nekadašnji svjetski šahovski prvak u govoru u Senatu.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Pet dana nakon ubojstva oporbenog političara Borisa Nemcova u Moskvi, Gari Kasparov svjedočio je o svojoj žalosti za pokojnim prijateljem i kolegom.

'Sad ne vidim nikakvih izgleda da Rusija izađe iz Putinove brutalne diktature'

"Boris Nemcov ubijen je jer je mogao biti ubijen. Putin i njegova elita smatraju da nakon 15 godina na vlasti mogu sve učiniti, više nema crvene crte", kazao je on na engleskom pred parlamentarcima.

Putin je u srijedu ubojstvo Nemcova nazvao "sramotom".

Američko parlamentarno saslušanje bilo je službeno posvećeno "ruskoj agresiji u istočnoj Europi" i stanju u Ukrajini, Moldaviji i Gruziji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene