Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Snimke iz Sirije

RAT SAD-a I RUSA? Najbolji ruski tenk uništili najmoćnijim američkim oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi i Amerikanci koriste bojno polje u Siriji za odmjeravanje snaga, odnosno oružja, kojim opskrbljuju dvije sukobljene strane.

Na internetu je objavljena snimka na kojoj se vidi kako sirijski pobunjenici gađaju najmoderniji ruski tenk, i to američkim projektilom TOW. Odmah su se pojavile i teorije odvija li se u Siriji u stvari pozadinski rat između Amerikanaca i Rusa?

Video je objavila sirijska grupa pobunjenika 'Brigada planinskih sokolova'. Oni su se borili u blizini Alepa i snimili su uništavanje ruskog tenka T-90, koji je pucao na njih.

Nakon toga, na videu se vide i pobunjenici koji upravljaju antitenkovskim raketnim oružjem američke proizvodnje koje košta 60.000 dolara. S druge strane, tenk T-90 stoji 4,5 milijuna dolara. Prije nego što je raznesen, iz njega su pobjegli vojnici, ali nije poznato je li riječ o snagama sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Ruski tenkovi u Siriji prvi su put zamijećeni u rujnu prošle godine. U međuvremenu, Amerikanci su podupirali pobunjeničke grupe koje se bore protiv Asada i Islamske države TOW raketnim sustavom, piše Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene