Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčena majka žrtve pedofilije

'Gadi mi se hijerarhija u Katoličkoj crkvi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski katolički svećenik osuđen je na skoro 20 godina zatvora jer je seksualno zlostavljao 25 djece.

67-godišnji John Sidney Denham priznao je krivnju za seksualne napade na učenike u školi u Novom Južnom Walesu i to od 1968. do 1986. godine. 'Njegove akcije su pridonijele kulturi straha i pokvarenosti', posebno u školi, koja je dozvolila da se ovakvo nešto dogodi i ostane nekažnjeno godinama, rekla je sutkinja Helen Syme, kojoj su trebala skoro tri sata da bi pročitala sve optužbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Upali su radikali" VIDEO Pogledajte tučnjavu svećenika i vojnika u crkvi: Jedno pitanje izazvalo je bijes Zlostavljanje svećenika On ne misli da je pogriješio Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

Denham se ispričao žrtvama i njihovim obiteljima, a sebe je nazvao 'pedofilskim smećem, koje je iskoristilo situaciju i svoju moć kako bi zlostavljao mlade ljude'. Zbog seksualnih činova i nedoličnih radnji nad dječacima od 5 do 16 godina osuđen je na 19 godina i 10 mjeseci. Od toga mora obavezno odslužiti najmanje 13 godina i 10 mjeseci, piše BBC. 'To je grozan čovjek. Uništio mi je obitelj. Gadi mi se ta hijerarhija u Katoličkoj crkvi', rekla je majka jedne od žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene