Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Štrajk u Lufthansi

Frankfurt: Zbog otkazivanja 140 letova, oko 15.300 putinika ostalo na aerodromu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lufthansa je poslala oko 8.000 sms poruka i mailova svojim klijentima nakon najave štrajka kako bi se izbjegao kaos u zračnoj luci.

Oko 140 letova je otkazano u srijedu iz Muenchena prema gradovima unutar Njemačke i ostali dio Europe radi štrajka pilota njemačke zrakoplovne agencije Lufthansa, što je pogodilo oko 15.300 putnika, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Zarobljeni na aerodromu (Foto: Facebook) pokvario se avion Ministrica Blaženka Divjak i državni tajnik prenoćili na aerodromu: ''Bilo je kukavica, bilo je heroja''

'Povećali smo broj otkazanih letova, kako bi imali zrakoplove i ekipe tamo gdje ćemo ih trebati nakon što se štrajk završi, da bi što prije imali normalni promet', precizira isti izvor. Kompanija je objavila u utorak obustavu 110 letova.

Pilotu tijekom slijetanja slijetanja otpala protetička ruka!

Međukontinentalni letovi iz Muenchena nisu zahvaćeni štrajkom, dodao je taj glasnogovornik.

'Sada informiramo i upućujemo naše putnike', nastavio je i precizirao da je Lufthansa poslala oko 8.000 sms poruka i mailova svojim klijentima nakon najave štrajka kako bi se izbjegao kaos u zračnoj luci.

Sindikat njemačkih pilota Cockpit je najavio u utorak novi štrajk, treći u deset dana na letovima iz zrčane luke Muenchena u srijedu između 10 i 18 sati.

Nakon što krajem kolovoza nisu uspjeli pregovori s upravom o uvjetima odlaska u prijevremenu mirovnu za pilote tvrtke, sindikat je već organizirao dva štrajka.

U petak navečer kompanija je otkazala više od 200 letova u Njemačkoj i Europi, čime je bilo zahvaćeno oko 26.000 putnika.

Ranije tijekom godine, početkom travnja, trodnevni štrajk pilota Lufthanse je doveo do otkazivanja više tisuća letova i stajao je tu kompaniju oko 60 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene