Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično prizemljenje

Pilotu tijekom slijetanja slijetanja otpala protetička ruka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji za zrakoplovne nesreće utvrdili su kako je 46-godišnji pilot provjerio prije slijetanja ruku te da je sve bilo u redu. Isključio je autopilot i uključio ručno upravljanje zrakoplovom.

Pilot putničkog aviona koji je letio na relaciji Birmingham-Belfast izgubio je kontrolu nad zrakoplovom nakon što mu se prilikom slijetanja otkačila protetička ruka!

Incident se dogodio na aerodromu u Belfastu, a vremenski uvjeti također su bili teški jer je bilo prilično vjetrovito, objavo je Sky News.

Istražitelji za zrakoplovne nesreće utvrdili su kako je 46-godišnji pilot provjerio prije slijetanja ruku te da je sve bilo u redu. Isključio je autopilot i uključio ručno upravljanje zrakoplovom. No, dok se pripremao za prizemljenje aviona, pilotova umjetna ruka otkačila se iz ležišta te je prijetilo da će potpuno izgubiti kontrolu nad zrakoplovom.

Pročitajte i ovo Ilustracija prisilno slijetanje Drama na nebu: Boeing poletio pa uočili pukotinu na prozoru! Slika nije dostupna Herojski pothvat VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

Šok u zrakoplovu: ''Nepoznati putnici' mogli su izazvati katastrofu'

Pilot je razmatrao mogućnost da kopilot preuzme upravljanje, no ipak je od toga odustao. Uspio je uspješno prizemljiti avion uz pomoć jedne ruke. Događaj se zbio u veljači ove godine, a istraga je završila ovih dana.

Nitko od 47 putnika nije ozlijeđen, a avion također nije oštećen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene