Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska: Presude krijumčarima oružja iz bivše Jugoslavije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski sud donio je presude trinaestorici muškaraca, većinom s područja bivše Jugoslavije, za krijumčarenje eksploziva i oružja s Balkana koje je uglavnom završavalo u pariškim predgrađima.

Prvooptuženi Radomir Mičić, 42-godišnji Srbin kojemu se sudilo u odsutnosti, a smatra se vođom krijumčarskog lanca, dobio je najveću moguću kaznu za kazneno djelo zločinačkog udruživanja od pet godina i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Braću Zarifa i Ramiza Tursunovića sud u Bobignyju, pokraj Pariza osudio je na 2 i na 4 godine zatvora i globu od 25.000, odnosno 60.000 eura. Oni su nazočili suđenju, ali se nisu pojavili kod izricanja presude, pa policija za njima traga.

Još dva uhidbena naloga izdana su za Željka Naerca (34) koji je osuđen na pet godina i 60.000 eura i Ivu Dražića (31), kojemu je određena kazna od 4 godine zatvora i 60.000 eura.

Suci su većinom odredili nešto niže kazne od onih koje je protiv ukupno šesnaestero optuženika zatražila glavna tužiteljica koja je tražila četrnaest kazna strogog zatvora u trajanju od najmanje deset mjeseci uz globu od 15.000 do 75.000 eura.

Krijumčarski lanac, razotkriven između 2003. i 2005., bio je povezan s radionicom za popravak oružja koja se nalazila u vikendici u seocu na sjeveru Francuske.

Oružje se s područja bivše Jugoslavije dovozilo u automobilima, autobusima i kamionima s posebno konstruiranim skrovištima.

Šesnaest osoba između 25 i 47 godina, među kojima jedna žena, bilo je na sudu u Bobignyju optuženo za zločinačko udruživanja zbog krijumčarenja oružja.

Radi se većinom o Hrvatima, Srbima ili Bošnjacima, te trojici
Francuza podrijetlom iz bivše Jugoslavije.

Svi su bili optuženi za 'opskrbljivanje velikih trgovaca drogom i
malih preprodavača iz predgrađa značajnim količinama oružja i eksploziva'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene