Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STAV KATOLIČKE CRKVE

Čeka se odluka o Međugorju: "Mislim da je proglašenje svetištem samo pitanje vremena"

Aktualno Galerija Fra Jozo Grbeš - 1 Fra Jozo Grbeš - 1 Foto: DNEVNIK.hr Fra Jozo Grbeš - 2 Fra Jozo Grbeš - 2 Foto: DNEVNIK.hr Međugorje - 1 Međugorje - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Međugorje - 2 Galerija 1/4 >>
Još se čeka službeni stav Katoličke crkve o Međugorju. Fra Jozo Grbeš rekao je da je pitanje vremena kada će to mjesto biti proglašeno svetištem.

Konačnu odluku o Međugorju treba donijeti Sveta stolica, nakon što je s poslom završilo povjerenstvo koje je istraživalo jesu li se u tom hercegovačkom mjestu dogodila Gospina ukazanja ili ne.

Provincijal hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš, ustvrdio je da očekuje da će to svjetski poznato hodočasničko mjesto uskoro biti proglašeno svetištem, ne ocjenjujući hoće li biti priznata nadnaravna ukazanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena istraga Horor u Rijeci: Starijeg muškarca držao kao roba - iznajmljivao njegov stan, uzimao mu plaću i potkradao ga

Pročitajte i ovo Ilustracija 13. dan barikada Srbi se masovno okupili na sjeveru Kosova, podržao ih i Vučić: "Ovo je veliki, narodni i demokratski prosvjed"

"Ja se nadam da hoće. Ne da nadam, vjerujem da hoće i mislim da je to samo pitanje vremena. Autentičnost svjedoka, međugorskih ispovjedaonica i ostalih događaja već govori o svetištu", rekao je Grbeš.

"Međugorje je dotaknulo jako puno sudbina, ne ovdje nego diljem svijeta. Susretao sam jako puno ljudi po Australiji, Sjevernoj i Južnoj Americi koji su dotaknuti Međugorjem promijenili svoje živote, ali i osnivali molitvene zajednice. Mislim da je Međugorje tu učinilo jako puno i nastavlja činiti. Mislim da je to izvan naših kategorija, izvan naših sposobnosti", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene