Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena istraga

Horor u Rijeci: Starijeg muškarca držao kao roba - iznajmljivao njegov stan, uzimao mu plaću i potkradao ga

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Višegodišnjim zlouporabama teškog socijalnog položaja 63-godišnjaka, kojega je radno iskorištavao kao nadničara i potkradao, 61-godišnjak je protupravno priskrbio najmanje 400.000 kuna, zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen za trgovanje ljudima.

Iz primorsko-goranske policije u četvrtak su izvijestili kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je osumnjičeni zloupotrebljavao 63-godišnjaka od listopada 2016. do prosinca ove godine, kada je otkriven.

Obmanuo ga je lažno mu obećavajući pomoć i rješavanje materijalnih problema, natjeravši ga da za njega radi kao nadničar na različitim gospodarstvima na području Istarske i Sisačko-moslavačke županije, za plaću koju mu je potom oduzimao.

Pročitajte i ovo Migranti u Španjolskoj AKCIJA ŠPANJOLSKE POLICIJE Uhićeno osmero krijumčara koji su migrante vozili preko Hrvatske: Naplaćivali do 20.000 eura

U tom razdoblju je, bez znanja 63-godišnjaka, iznajmljivao njegov stan u Rijeci te zadržavao novac od najamnine.

Osim toga, protupravno je koristio prava i subvencije oštećenoga koje je ostvarivao kao socijalno ugrožena osoba kod nadležnih državnih tijela.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 5 Očevid u tijeku Strava u Slavoniji: Na farmi krava smrtno stradao muškarac, teško ga ozlijedio radni stroj

U policiji procjenjuju da je osumnjičeni 61-godišnjak na ove načine protupravno zaradio najmanje 400 tisuća kuna.

Završetkom istrage, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima, uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene