Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko je talijanski premijer Silvio Berlusconi zapravo opasan pokazuje i dosada nepoznata fotografija iz sedamdesetih.


Na njoj se naime vidi, tada mlađahni, Berlusconi kako sjedi na fotelji obučen u odijelo. Na stolu pored njega nonšalantno leži pištolj Magnum 357.

Vezani članci Ilustracija Kako je zbog vjenčanja pao superkartel koji je kontrolirao čak trećinu kokaina u Europi Slika nije dostupna Hoće li presuda Berlusconiju uzdrmati talijansku vladu?

Još tada, kao i sada, Berlusconi je strahovao za svoju sigurnost, otmice u Italiji nisu bile neuobičajena stvar. Te godine, 1977., Berlusconi je radio u industriji i polagano je gradio svoju medijsku karijeru.

Fotografiju je nedavno pronašao fotograf Alberto Roveri koji ju je i snimio, a objavio ju je talijanski tjednik L'Espresso.

>> Berlusconi poručio djevojkama: 'Tražite nekog poput mene'

'Fotografiju sam pronašao dok sam pospremao pa sam je odlučio digitalizirati. Prije 30 godina sam je ostavio po strani jer mi se nije sviđala, a kod Berlusconija sam onda došao po novinarskom zadatku', otkrio je Roveri za list podsjećajući se kako je snimanje Berlusconija trajalo dva sata te da je ovaj zabranio da ih itko smeta.

Kad je sve završilo pozvao je fotografa na ručak. Na odlassku iz ureda Berlusconi je izvadio dva pištolja, jedan za sebe i drugi za vozača. Oružje je opravdao činjenicom da se mnogo poslovnih ljudi otimalo u to vrijeme.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju