Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tužan i iznenađen'

Ljevica u vodstvu: Berlusconija iznenadili rezultati izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanskog premijera Silvija Berlusconija iznenadili su i ražalostili rezultati u prvom krugu lokalnih izbora u kojima je njegov blok desnog centra izgubio potporu u nizu talijanskih gradova, uključujući i njegovo najveće uporište Milano.

Nakon 90 posto prebrojanih glasova, Berlusconijeva kandidatkinja za milansku gradonačelnicu Letizia Moratti ima 41,5 posto glasova i zaostaje za kandidatom ljevice Giulianom Piapijom s 48,1 posto. Ovakav rezultat ljevici u drugom krugu 29. i 30. svibnja daje realne izglede za povijesnu pobjedu u financijskom središtu Italije.

'On je tužan, iznenađen i tužan. Nije očekivao takav rezultat', rekli su u ponedjeljak navečer njegovi suradnici za agenciju Ansu. Berlusconijev glasnogovornik rekao je da premijer neće komentirati rezultate dok ne budu službeni kasnije u utorak. Berlusconi se osobno jako uključio u predizbornu kampanju u Milanu, svom rodnom gradu i poslovnom carstvu u kojem je desnica suvereno na vlasti od 1993. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što se događalo iza zatvorenih vrata? Procurile fotografije s Berlusconijevih raskalašenih zabava Slika nije dostupna Uplatio djevojci na računa 115 000 eura Berlusconi i nakon izbijanja skandala platio eskort djevojku!

>> Berlusconi: Političari ljevice se ne peru i ljuti su kad se vide u zrcalu

Ljevica također uvjerljivo vodi u Torinu i nalazi se pred pobjedom u prvom krugu u svom uporištu u Bologni. U Napulju vodi Berlusconijev kandidat, ali su tamo glasove podijelila dva kandidata ljevice, što će se izbjeći u drugom krugu.

Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, bila je u nedjelju i ponedjeljak pozvana je na birališta u 1310 gradova i općina te u 11 pokrajina. Ovakvi izborni rezultati ukazuju na to da su suđenja za korupciju i seksualne afere znatno ugrozili popularnost premijera Silvija Berlusconija. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene