Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitke i molitva

FOTO PRVI PUT U KUĆI BIVŠEG PAPE: Susreli se papa Franjo i Benedikt XVI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sadašnji papa Franjo i bivši papa Benedikt XVI razgovarali su, a onda se zajedno i pomolili. Franjo je na odlasku Benediktu rekao "Sretan Božić, moli za mene". "Uvijek, uvijek, uvijek", odgovorio je Benedikt.

Papa Franjo posjetio je svog prethodnika Benedikta XVI kako bi razmijenili božićne čestitke, piše Guardian.  Odjeveni u bijelo, sadašnji i bivši papa razgovarali su i zajedno se pomolili. Mediji su izvijestili kako je Benedikt, koji se tijekom molitve oslanjao na štap, izgledao dobro.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Papa rođendan proslavio s beskućnicima

Sastali su se u Benediktovoj kući koja je prvi put prikazana javno. Na fotografijama se vidi bijeli namještaj i stolić ukrašen adventskim vijencom.

Franjo, koji je izabran u ožujku, proveo je oko 30 minuta s Benediktom u bivšem samostanu u Vatikanu gdje bivši Papa gotovo da živi u izolaciji. "Zadovoljstvo je vidjeti da tako dobro izgledaš", rekao je Franjo Benediktu koji je u veljači postao prvi Papa u posljednjih 600 godina koji se odrekao papinskog položaja umjesto da na njemu doživotno ostane.

Na snimci koju je objavio Vatikan, tek četvrtoj od odreknuća, Benedikt djeluje boljeg zdravlja nego u ranijm prigodama. On je 77-godišnjeg Franju pozdravio na vratima svoje rezidencije oslanjajući se na štap. Potom su se odšetali u kapelicu gdje su molili prije no što su privatno razgovarali u drugoj sobi.

Franjo je na odlasku Benediktu rekao "Sretan Božić, moli za mene". "Uvijek, uvijek, uvijek", odgovorio je Benedikt.

Benedikt se odrekao papinskog položaja 28. veljače rekavši da više nema fizičke i duhovne snage voditi 1,2 milijarde pripadnika katoličke crkve.

Benedikt XVI: Bog mi je rekao da odem

Od Benediktova umirovljenja u veljači, dvojac se javno susreo samo jedan put, tijekom službene vatikanske svečanosti u srpnju. Susretali su se i privatno i povremeno razgovarali telefonski. (D.B./HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene