Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Student medicine?!

FOTO Otac prepoznao sina na snimci džihadista: 'Mora da je mentalno bolestan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske vlasti strahuju da je jedan od aktera najnovije snimke džihadista Islamske države, koja pokazuje smaknuće američkog humanitarca Petera Kassiga i sirijskih vojnika, još jedan Britanac - student medicine po imenu Nasser Muthana.

Nasser i njegov brat Aseel, strahuje se, pobjegli su iz Velike Britanije u lipnju kako bi se borili na strani džihadista u Siriji. Viđen je na video snimci IS-a koja prikazuje novačenje, zajedno s još jednim muškarcem iz Cardiffa i jednim iz Abedreedna, prenosi Mirror.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza stručnjaka Brutalan video smaknuća ISIS-a: Kako je snimka zapravo nastala? Slika nije dostupna Preobratio se, ali... Roditelji objavili pismo zatočenog humanitarca: 'Bojim se da ću umrijeti'

Nasserov otac Ahmed rekao je da je bradati džihadist s najnovije snimke možda upravo njegov sin. 'Ne mogu biti siguran, ali liči mi na sina. On se mora bojati Allaha jer je ubio ljude', rekao je zabrinuti otac.

Džihadisti IS-a objavili zvjersku snimku odrubljivanja glava 15 vojnika

Otac je napomenuo kako sinu neće oprostiti ako se ovaj vrati u Veliku Britaniju. 'Mora da je mentalno bolestan, ili to ili nešto drugo nije u redu s njim', istaknuo je Ahmed Muthana. Njegov sin trebao je postati liječnik opće prakse po završetku studija.

Da se možda radi o Nasseru na snimci potvrdio je i Charlie Winter iz britanske Think tank grupacije Quillam.

Francuski ministar unutarnjih poslova izjavio je isto tako da analize službe sigurnosti DGSI ukazuju na to da je jedan od muškaraca koji na snimci vode zarobljenike na pogubljenje Maxime Hauchard, Francuz iz sjeverne regije Euree koji je otišao u Siriju u kolovozu 2013.

'Ova analiza pokazuje s vrlo velikom vjerojatnošću da je francuski građanin mogao izravno sudjelovati u tome...', rekao je novinarima ministar Bernard Cazeneuve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene