Dok i dalje traje istraga o smrti mlade Kineskinje, koju su nakon pada korejskog aviona u San Franciscu pregazila dvoja vatrogasna kola, objavljene su nove fotografije gašenja vatre na unesrećenoj letjelici.


Vatrogasna postrojba San Francisca objavila je fotografije gašenja vatre koja je zahvatila avion korejske tvrtke Asiana Airlines, koji je prošlog mjeseca doživio nesreću prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom u San Franciscu.

>> Kakva scena: Masovno povraćanje na prekooceanskom letu

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Veliki požar noćnog kluba u Zagrebu: Plamen u potpunosti zahvatio objekt, na teren izašlo 15 vatrogasaca Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju"

Velika većina putnika iz letjelice, koja se nakon snažnog udarca u tlo na početku piste zarotirala u zraku i onda ponovno tresnula u tlo pored piste, izvukla se živa. Život su izgubile tri tinejdžerke iz Kine - jedna je poginula čim je avion pao, druga je preminula nekoliko dana poslije u bolnici, dok su treću u još nerazjašnjenim okolnostima pregazila dva vatrogasna vozila.

Jedan od vatrogasaca je još živu Ye Mengyuan (16) izvukao iz zapaljene olupine, ostavivši je da leži na relativno sigurnoj udaljenosti. U međuvremenu su njegovi kolege prema avionu počeli bacati veću količinu protupožarne pjene, koja je u jednom trenutku prekrila nesretnu djevojku.

Tada su dvoja vatrogasna kola prešla preko nje, a ona je ubrzo preminula. Istraga o svemu još traje, a sada su javnosti na uvid dane fotografije gašenja vatre. U fotogaleriji nema slike nesretno stradale Kineskinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook