Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se vidi

FOTO Iz svemira: Ovo je najtužnija fotografija koju sam snimio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački astronaut Alexander Gerst objavio je fotografiju Gaze iz svemira, napisavši da je to najtužnija fotografija koju je do sada snimio.

'Moja najtužnija fotografija do sada. S ISS-a možemo vidjeti eksplozije i rakete kako lete iznad Gaze i Izraela', napisao je astronaut Alexander Gerst koji se trenutačno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS).

Pročitajte i ovo Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi Ilustracija Donijeli odluku nakon istrage Njemačka nastavlja suradnju s UNRWA-om: Nema dokaza da su u njihovim redovima bili teroristi

Komentar je to na fotografiju koju je objavio na svom Twitter profilu. Na njoj se vidi Gaza i okolno područje u noći. Uznemirujuća svjetla na fotografiju su eksplozije koje se vide na najgušće naseljenim područjima.

Podsjetimo, više od 50 Palestinaca ubijeno je u srijedu, 16. dana izraelske vojne ofenzive na Gazu, čime se broj poginulih Palestinaca popeo na 680, među kojima su većina civili, izvijestile su tamošnje spasilačke službe.

UN: Izrael je MOŽDA počinio ratne zločine

Na suparničkoj strani poginula su 34 Izraelca od početka sukoba 8. srpnja: 32 vojnika poginula su uglavnom u borbama u Gazi, a dvoje civila poginulo je u granatiranju Izraela iz Gaze, navodi vojska. U palestinskom granatiranju poginuo je i jedan tajlandski radnik.

Među žrtvama su i brojna djeca. Kako navodi UN, većina palestinskih žrtava su civili.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay kazala je da je Izrael možda počinio ratne zločine ubijajući civile, granatirajući kuće i bolnice tijekom dvotjedne ofenzive u Pojasu Gaze te je ocijenila da se svi ti incidenti moraju nepristrano istražiti. Pillay je osudila i palestinsko raketiranje izraelskog teritorija.

Više od 118.000 ljudi izbjeglo je iz svojih domova u toj gusto naseljenoj palestinskoj enklavi i našlo utočište u UN-ovim kampovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene