Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznijeli nekoliko kutija

FBI upao u kuću ljubavnice bivšeg direktora CIA-e!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agenti FBI-a pretražili su kuću ljubavnice bivšeg direktora CIA-e, Paule Broadwell i iz nje iznijeli stvari u nekoliko kutija.

Ova pretraga kuće koja je trajala nekoliko sati upućuje na obnovljenu istragu koja je otkrila izvanbračnu vezu Broadwell i direktora CIA-e Davida Petraeusa. Tijekom pretrage Boradwell nije bila prisutna, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Agenti su u kuću u Charlotteu, u saveznoj državi Sjeverna Karolina ušli oko 9 sati ujutro, te iz nje iznijeli nekoliko kutija.

>> Je li ovo fotografija koja je prokazala aferu šefa CIA-e?

Američki dužnosnici rekli su da je njihova istraga Petraeusa u većem dijelu gotova. Osim toga, vjerojatno neće podići optužnice u ovom slučaju koji je započeo kada je Boradwell mailovima prijetila Petraesuovoj prijateljici Jill Kelley. Cijela afera razotkrivena je, naime, nakon što je Broadwell poslala više prijetećih mailova zaposlenici State Departmenta Jill Kelley u kojima je upozorava da se kloni Petreausa.

Vlasti sada istražuju, je li Broadwell imala pristup povjerljivim informacijama CIA-e. Broadwell je bivša časnica američke vojske i koautorica Petraeusove biografije. Petraeus je ostavku na mjesto direktora CIA-e dao u petak jer je, kako je rekao, bio u izvanbračnoj vezi.

Zapovjednik NATO-a u Afganistanu povezan sa skandalom Petraeus

Američki general John Allen, zapovjednik snaga NATO-a u Afganistanu, podvrgnut je istrazi jer je slao 'neprikladne' mailove ženi povezanoj sa seksualnim skandalom u koji je umiješan bivši šef CIA-e David Petraeus, kazao je u utorak visoki američki dužnosnik.

Ta informacija predstavlja novi udarac u skandalu koji je izbio nekoliko dana nakon reizbora predsjednika Baracka Obame. Dužnosnik Pentagona kazao je novinarima da je FBI otkrio 30.000 stranica dopisivanja, od 2010. do 2012., između generala Johna Allena i Jill Kelley, jedne od ključnih osoba u skandalu koji je doveo nekadašnjeg generala i direktora CIA-e Davida Petraeusa do nagle ostavke prošlog tjedna zbog preljubničke veze.

Jill Kelley, identificirana kao dugogodišnja prijateljica Petraeusove obitelji, dobrovoljka je iz Tampe na Floridi za vezu s obiteljima vojnika u bazi zrakoplovnih snaga MacDill.

Kelley je izvijestila FBI da je primala mailove s prijetnjama. Nakon istrage otkrilo se da je Paula Broadwell, Petraeusova biografkinja i ljubavnica, slala te mailove. FBI je potom naletio na mailove između Paule Broadwell i direktora CIA-e zbog kojih je izbio skandal. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene