Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere predstrožnosti

EU zatvara veleposlanstva zbog najavljenih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija poduzima mjere predostrožnosti nakon što su Sjedinjene Države izvijestile da će iz sigurnosnih razloga zatvoriti neka svoja veleposlanstva koja bi obično radila u nedjelju, rekao je glasnogovornik Europske komisije Alexandre Polack.

'Svjesni smo poteza Sjedinjenih Država i u kontaktu smo sa svojim američkim kolegama. Izaslanstva EU-a u sigurnosno ugroženim područjima u vezi su s američkim veleposlanstvima', dodao je Alexandre Polack.

EU još nema službenog komentara na najavu američke vlade o izdavanju upozorenja američkim državljanima o putovanjima u određene zemlje, pri čemu im se skreće pozornost na 'mogućnost terorističkih napada, osobito u područjima Bliskog istoka i sjeverne Afrike'.

U ovome trenutku, istaknuo je Polack, EU nema nikakvih informacija o tomu da postoji potencijalna prijetnja europskim izaslanstvima, no 'poduzet će se sve potrebne mjere predostrožnosti'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

>> Royce: 'Prijetnje su povezane s Al-Quaedom'

State Department dao je upute nekim američkim veleposlanstvima i konzulatima da ostanu zatvoreni ili da smanje poslovanje u nedjelju 4. kolovoza iz sigurnosnih razloga, priopćio je službeni Washington ne objasnivši o kojim je sigurnosnim razlozima riječ.

Nisu imenovana veleposlanstva ni konzulati koji će biti zatvoreni, ali jedan visoki dužnosnik State Departmenta novinarima je rekao kako je riječ o onima koji bi inače radili u nedjelju. Brza Reutersova pretraga internetske stranice State Departmenta pokazala je kako je to nekoliko američkih misija, među ostalima veleposlanstva u Abu Dabiju, Bagdadu i Kairu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene