Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove optužbe

Erdogan optužio Izrael za 'pokolj': Oni šire teror po Bliskom istoku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek turske vlade na stranačkom je skupu sasuo paljbu prema dojučerašnjem turskom savezniku Izraelu. Kaže da Izrael po Bliskom istoku širi teror i etničko čišćenje.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan optužio je u utorak Izrael da provodi "etničko čišćenje" nad Palestincima u vojnoj operaciji u Pojasu Gaze. "Izrael narušava mir na tom području, gazi međunarodno pravo i provodi etničko čišćenje nad narodom. Ta zemlja malo pomalo osvaja palestinska područja", rekao je Erdogan pred zastupnicima svoje Stranke pravde i razvoja, inače proistekle iz islamističkog pokreta.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa

>> VIDEO Kad vam u javljanju uživo iza leđa odjekuju eksplozije

Ocijenio je da se palestinske skupine u Gazi, koje raketiraju Izrael, koriste svojim pravom na "zakonitu obranu" od "proizvoljnih i nezakonitih" napada židovske države koju je usto optužio za "pokolj" nedužnih civila. "Nitko ne može reći da se Izrael koristi svojim pravom na samoobranu (od Hamasovih raketa), Izrael trenutačno širi teror po Bliskom istoku", upozorio je, uz dugo i burno odobravanje zastupnika svoje stranke.

Opetovao je da Izrael "mora prije ili kasnije položiti račun" za svoje "krvave i nesavjesne operacije" protiv palestinskog stanovništva.

Erdogan je još jednom oštro osudio zapadne zemlje i UN-ovo Vijeće sigurnosti zbog pasivnosti u vezi s tim pitanjem. "Više ne vjerujem u UN-ovu pravdu (...) sve dok se palestinsko pitanje ne riješi, patnje i krv bit će svakodnevica Bliskog istoka", dodao je premijer.

Prva raketa koju je Hamas ispalio iz Gaze pogodila je u petak okolicu Jeruzalema, što je prvi put u povijesti izraelsko-palestinskog sukoba, obilježivši novu eskalaciju u sukobu Izraela i palestinskih naoružanih skupina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene