Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplozije i pljačke u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz eksplozija bombi u utorak u Bagdadu usmrtilo je najmanje 20, a ranio 58 osoba, dok su u oružanoj pljački banke ubijene tri osobe, objavila je iračka policija.

Dvije su bombe eksplodirale na glavnoj tržnici Shurja u središtu Bagdada, usmrtivši 10 civila a ranivši 50, kazao je policijski časnik Mohamed Kheyoun.

Pročitajte i ovo Napad na Kijev dramatična noć VIDEO U razornim noćnim napadima Rusije na Kijev deseci ozlijeđenih: Oštećena i dječja bolnica Slika nije dostupna Više od 200 ranjenih U napadima u Iraku ubijene 72 osobe

Tri su bombe nešto ranije eksplodirale blizu zgrade ministarstva unutarnjih poslova usmrtivši 10, a ranivši osam osoba, prema policijskim izvorima.

U utorak su naoružani napadači upali u banku u četvrti Azamiyah u Bagdadu i ubili tri osobe, dva čuvara i jednog civila te se odvezli s ukradenim novcem, rekao je policijski časnik Zakariya Hasan.

Ti su se napadi dogodili u vrijeme dok 3.700 američkih vojnika zauzima položaje u Bagdadu, u pokušaju da zaustavi nasilje u glavnome gradu.

Prema procjeni američke vojske krajem srpnja bilo je prosječno 70 napada dnevno (eksplozije automobila-bombe, samoubilački napadi, otvaranje vatre, minobacački napadi) u glavnome gradu zbog čega su neki visoki dužnosnici otvoreno progovorili o prijetnji građanskog rata.

Više od 50.000 ljudi - iračkih vojnika i policajaca, američkih
vojnika, razmješteno je od kraja lipnja u Bagdadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene