Napad se dogodio u Somaliji (Foto: AFP)
Napad se dogodio u Somaliji (Foto: AFP)

Policija je rekla da je najmanje trinaestero ljudi ubijeno, a sedamnaestero ranjeno blizu predsjedničke rezidencije u somalskome glavnom gradu u napadu automobilom bombom koji je izvela skupina Al Šabab povezana s Al Kaidom.


Nakon prve, u blizini je odjeknula druga eksplozija. Al Šabab u komentaru objavljenome na njihovoj radijskoj postaji Andalus preuzeo je odgovornost za obje eksplozije i rekao da je druga također bila automobil bomba.

Vezani članci Napad u Londonu (Foto: AFP) Doživotni zatvor za teroristički napad u Londonu: Automobilom se zabio u pješake i policajce Tanker u plamenu, ilustracija (Foto: AFP) Iranski naftni tanker pogodila dva projektila, zaustavljeno curenje nafte

"Broj mrtvih je porastao na 13. Među mrtvima ima vojnika i civila. Sedamnaest je ranjenih", rekao je policijski dužnosnik. Među žrtvama je i jedan novinar, dva pripadnika sigurnosnih snaga te vozač koji radi za lokalnu postaju Universal TV, čiji je automobil prolazio nadzorno mjesto kad je prva eksplozija odjeknula, rekao je drugi novinar koji također radi za Universal TV.

"Moj kolega Avil Dahir Salad poginuo je u eksploziji zajedno s vozačem i dva pripadnika osiguranja. Ubijeni su u prvoj eksploziji dok su se vozili. Neka ih Alah primi k sebi", rekao je novinar Abdiasis Ibrahim koji također radi za Universal TV. (Hina)