Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Egiptu

Zbog navijačkih nereda 21 smrtna presuda! Pobuna na ulicama: 30 mrtvih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je egipatski sud donio smrtnu presudu za 21 osobu koja je prošle veljače sudjelovala u krvavim nogometnim sukobima, na ulicama su izbili nemiri u kojima je najmanje 30 poginulih.

Egipatski je sud danas donio odluku o smrtnoj presudi za 21 osobu koja je sudjelovala u neredima na nogometnoj utakmici u Port Saidu prije godinu dana. Takva presuda izazvala je val nasilja na egipatskim ulicama. Oni koji su ovu odluku suda smatrali nepravednom pokušali su upasti u zatvor u kojem su osuđenici na smrt smješteni te ubili dva zatvorska čuvara.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

Još je najmanje 30 osoba ubijeno i tristotinjak ranjeno u sukobima na ulicama Port Saida. Na ulice je izašla i vojska kako bi smirila pobješnjele građane.

Podsjetimo, jutros je sud osudio 21 osobu na smrt zbog sudjelovanja u neredima na nogometnoj utakmici u veljači prošle godine prilikom čega su poginule 74 osobe. Neredi su se sa stadiona Port Said proširili na ulice Kaira te je u njima smrtno stradalo još 16 osoba.

>> Kairo: Nastavlja se sukob između policije i prosvjednika

Sukobi su započeli kada su navijači kluba al-Masry ušli na teren bacajući kamenje i pirotehniku na navijače gostujuće momčadi al-Ahly.

Iako je presuda sada donesena za 21 osobu, u postupku se našlo njih ukupno 73 uključujući i jednog policajca. Ostalima će presuda biti donesena 9. ožujka, piše BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene