Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći dan

Kairo: Nastavlja se sukob između policije i prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi između policije i prosvjednika sporadnično su nastavljeni i tijekom subote u blizini zgrade kairskoga ministarstva unutarnjih poslova, izvješćuju agencije.

Grupe prosvjednika treći dan zaredom nastavljaju s demonstracijama bacajući kamenje na pripadnike specijalnih snaga sigurnosti, koji odgovaraju pucnjavom u zrak i suzavcem.

Intenzitet sukoba je, kako prenose agencije, nešto slabiji, a iza podneva su se nakratko i prekinuli. Zgrada ministarstva unutarnjih poslova nalazi se u blizini poznatoga Trga Tahrir, poprišta pobune protiv predsjednika Hosnija Mubaraka u siječnju i veljači 2011. Mjesto je i dalje najpopularnije okupljalište prosvjednika.

Najnoviji val prosvjeda i izgreda počeo je nakon što su prošle srijede u sukobima navijača nakon utakmice dva najbolja egipatska nogometna tima u Port Saidu poginule 74 osobe, a stotine su ranjene. Bijesni Egipćani za pogibiju ljudi na stadionu okrivili su vlasti i osiguranje koje je zakazalo, a demonstracije su od četvrtka prerasle u nove izljeve nezadovoljstva prijelaznom vojnom vlasti u Egiptu, u kojem se ni nakon godinu dana od svrgavanja Mubarakova režima uvjeti života za stanovništvo nisu bitno promijenili.

Od četvrtka je u sukobima između prosvjednika i policije smrtno stradalo devet osoba: troje u Kairu i šest u Suezu. Neke su žrtve smrtno stradale od posljedica udisanja suzavca, izvijestili su bolnički izvori. U Aleksandriji, drugome po veličini gradu u zemlji, tijekom noći je ranjeno pet osoba. (Hina)

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri... Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene