Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvije osobe uhićene zbog trgovine uranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe korejskog podrijetla privedene su u Kini zbog pokušaja prodaje obogaćenog urana koji može poslužiti u izradi atomske bombe, piše u utorak južnokorejski dnevnik.

Do privođenja je došlo 11. rujna, to jest prije eksplozije prve
sjevernokorejske atomske bombe 9. listopada, ističe Chosun Ilbo, dnevnik s najvećom nakladom u Južnoj Koreji, citirajući
neidentificirani policijski izvor u Pekingu.

Pročitajte i ovo Jegulje su krijumčarili Korejci (Foto: PU zagrebačka) Najčudnije krijumčarenje? Bizaran ulov carine na "Franji Tuđmanu": Korejci "pali" s čak 252.000 jadranskih jegulja Testiranje ruskog protubrodskog projektila (Screenshot: Телеканал Звезда/Youtube) Ponajbolji sustav u svijetu Rusi se pohvalili novim videom te pokazali što njihov "Uran" može učiniti neprijateljskim brodovima

Dvije osobe uhićene su u hotelu u Pekingu dok su pokušavale prodati otprilike 970 grama obogaćenog urana koji su nabavile "od neidentificirane osobe iz udaljena područja" u studenom 2004., piše dnevnik.

"Obje su osobe korejskog podrijetla i prvi elementi istrage pokazali su da se radi o ruskom obogaćenom uranu", ističe policijski izvor.

Drugi izvori kazali su novinama da bi se moglo raditi o uranu iz Sj. Koreje, koja je već u veljači 2005. objavila kako posjeduje atomsku bombu.

Kvaliteta obogaćenog urana nije precizirana. Od 15 do 17 kilograma obogaćenog urana potrebno je za izradu bombe, piše Chosun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene