Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor za pamćenje

VIDEO Dvije ogromne zmije hrvale se na plaži, a muškarac se ležerno šetao malo dalje: ''Ovo nije uobičajeno''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dva pitona snimljena su kako se hrvaju na australskoj plaži dok je posjetitelj ležerno iza njih.

Istočna obala Australije doživljava jednu od najtoplijih zabilježenih zima, a počela je i sezona zmija koja je uranila pa je tamošnji park reptila izdao upozorenje ljudima da se pripaze zmija otrovnica.

Zmije tijekom zime bivaju u stanju sličnom hibernaciji tijekom kojeg postaju manje aktivne i često traže mjesto za skrivanje dok temperature ponovno ne počnu rasti. Obično se to ne dogodi do rujna.

No vrućina ih mami da izađu ranije nego inače, a hvatači zmija izvijestili su o značajnom povećanju poziva – što je rijetko viđena pojava u ovo doba godine, prema Australskom parku reptila, piše CNN.

Hvatač zmija Daniel Busstra kazao je da prima toliko poziva u danu da ponekad ne može vjerovati, a objavio je i zanimljivu snimku koju je dobio - prikazuje dva pitona kako se bore na plaži Mudjimba u Sunshine Coastu u Queenslandu.

Prizor je neobičan s obzirom na to da dolazi tjednima prije tradicionalnog početka sezone zmija u rujnu, kazao je Busstra za 9news i dodao: "Sezona parenja počela je rano zbog ovog toplog vremena. Ne gledaju datum, smanjuju temperaturu.''

Dva mužjaka obalnih pitona borila su se oko ženke u tom području, a malo dalje plažom je prolazio muškarac.

"Jači od njih dvojice dobit će bitku tako što će dokazati da je najjači gurnuvši glavu druge zmije prema dolje i dobiti priliku pariti se sa ženkom. Slabiji će pobjeći tražiti drugu ženku. Ove bitke ponekad mogu trajati više od sat vremena", objasnio je Busstra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima više od 30 mutacija Zabrinjavajuća nova varijanta koronavirusa: Oprezni znanstvenici pozorno prate situaciju

Pročitajte i ovo Mjesto ubojstva u Ateni Snimke kamera Uhićen navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica. Bio je među onima koji su predvodili huligane  

''Važno je da svi znaju kako zmije ne izlaze da bi naudile ljudima. Ugrizi zmija uglavnom se događaju kada ljudi pokušavaju uhvatiti ili ubiti zmiju, pa ako ne učinite ništa od toga, veća je vjerojatnost da ćete biti dobro'', istaknuo je za CNN Billy Collett, voditelj Australskog parka reptila.

Pročitajte više o tome što učiniti ako vam u kuću ili stan uđe zmija, kao i što učiniti ako vas ugrize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene