Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

Obustavljena potraga u selu Zlot, jedan od osumnjičenih izveden iz policijske stanice, baka ubijene Danke objavila potresne stihove

Aktualno Galerija Selo Zlot - 4 Selo Zlot - 4 Foto: Telegraf Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Danka Ilić, privođenje osumnjičenih Danka Ilić, privođenje osumnjičenih Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Facebook Privođenje ubojica Danke Ilić Privođenje ubojica Danke Ilić Foto: Davor Javorovic/Pixsell +4 Danka Ilić Galerija 1/9 >>
Još se uvijek traga za tijelom Danke Ilić, djevojčicom iz Bora za čije su ubojstvo osumnjičena dvojica radnika Vodovoda. Zbog ubojstva uhićeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Policija je privela oca i brata Dejana Dragijevića zbog sumnje da su pomogli riješiti se tijela. Dejan Dragijević nakratko je doveden u kuću u mjestu Zlot gdje je živio. Policija u tom selu sada pretražuje bunare, septičku jamu i kuće. Iz kuće Dragijevića iznesene su vrećice sa stvarima, pretpostavlja se dokazima.

 

  • Dankino tijelo još nije pronađeno

  • dvojici osumnjičenih za ubojstvo je određen istražni zatvor od 30 dana

  • otkriveno koji je trag policiju odveo do glavnih osumnjičenika

  • uhićeni brat i otac jednog od osumnjičenih za ubojstvo

  • Osumnjičenog su doveli pred kuću u selo Zlot okruženu policijom


Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

22:26 Policija provjerava sve koji su, od nestanke Danke Ilić bili u bližem kontaktu sa osumnjičenima, javlja Blic. 

21:54 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je ubojstvo malene Danke Ilić. Kaže da će poslati zahtjev Vladi Srbije da se uvede smrta kazna.

21:29 Agoniji nema kraja i još uvijek nisu pronašli tijelo ubijene djevojčice Danke. Oglasio se njezin otac. "Jako nam je loše i smeta nam interes medija za nas u trenutku dok čekamo da pronađu tijelo našeg malog anđela kojeg su ubili monstrumi", rekao je Miloš Ilić. 

20:40 U selu Zlot prekinuta je pretraga terena, javlja N1.rs. 

Teška mehanizacija i ljudi koji su pretraživali selo Zlot kako bi našli tijelo Danke Ilić povučeni su sa mjesta potrage.

20:23 Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid razgovarala je s kriminalistom Josipom Pavličekom o strašnom zločinu u Srbiji i potrazi za tijelom Danke Ilić koja je ubijena.

20:15 Jedan od osumnjičenih za ubojstvo Danke, odveden je iz policijske stanice u Boru. Nije poznata lokacija na koju su se uputili policajci sa osumnjičenikom, piše Blic. Riječ je o članu obitelji Dragijević. Muškarac je izveden s lisicama na rukama u pratnji dvojice policajaca.

18:31 Republika piše da tijelo Danke nije ni na drugoj lokaciji koja je pretraživana. Naime, policija je pretraživala bagerima područje oko dvije stare kuće u vlasništvu obitelji Dragijević. Kuće se nalaze nekoliko kilometara od sadašnje kuće u kojoj žive. 

18:04 Psihijatar Oliver Ojdanić je za Dnevnik Nove TV rekao nešto o psihoprofilu ubojice iz Srbije. "Jedan  nedostatak empatije, suosjećanja, iskrivljenih moralnih vrijednosti, nepoštivanja pravila, zakona, u principu razmišljaš o sebi. Što je zaista karakteristika jednog sociopatskog poremećaja ličnosti", rekao je. 

17:26 Policija traži tijelo Danke na novoj lokaciji. Riječ je o dvjema starim kućama u vlasništvu obitelji Dragijević. Tamo je i bager. Kuće se nalaze nekoliko kilometara od sadašnje kuće u kojoj žive, piše Republika. 

Policija je na tu lokaciju odvela i majku osumnjičenog. Ona čeka u automobilu. 

17:15 Baka ubijene djevojčice Danke na Facebooku je objavila potresne stihove.

 

16:24 Inspektori su napustili kuću osumnjičenog u selu Zlot. Prethodno su razgovarali sa majkom osumnjičenog i iznosili vreće s dokazima, javlja Telegraf. 

16:17 Forenzički timovi sada pretražuju i groblje u selu Zlot, dok je u dvorištu kuće osumnjičenog za ubojstvo ostao bager, javlja Nova.rs. 

15:30 U mjestu Zlot je i dalje prava policijska opsada. Češljaju se kuće, ispumpavaju bunari i septičke jame. U pretrazi sudjeluju i psi.

15:29 Majka osumnjičenog Dejana Dragijevića razgovarala je sa inspektorima koji pretražuju dvorište. Kako javljaju reporteri Telegrafa, ona je u jednom trenutku izašla ispred dvorišta, policajcima je rukom nešto pokazivala pa se povukla u kuću. 

15:16 Policija ponovno pretražuje bunar u dvorištu susjede. 

15:09 Inspektori iznose vreće s dokazima iz kuće osumnjičenog u selu Zlot, javlja Telegraf. 

14:25 Psi tragači strahovito laju kod septičke jame koju su prethodno isušili i prekopali bagerima, u dvorištu osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić, javlja Republika.

Vatrogasci nose alat za izvlačenje zbog sumnje da se upravo tamo nalazi Dankino tijelo. 

12:50 Cisterna za isušivanje septičke jame ušla je oko 12:30 sati u dvorište kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića koja se nalazi u selu Zlot. Traži se i dalje tijelo ubijene djevojčice. Policija je, prema saznanjima Blica, iz pritvora na lice mjesta dovela i Dejana Dragijevića

11:37 Saslušanje Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), osumnjičenih za Dankino ubojstvo, završilo je oko jedan sat iza ponoći, a Kurir je objavio detalje. 

"Srđan Janković branio se šutnjom. Za razliku od njega, Dejan Dragijević je gotovo dva sata pričao u detalje što se sve dogodilo. On je kazao da je nakon udarca automobila malena Danka pala, a da je on s mjesta suvozača istrčao, prišao djevojčici i počeo je daviti golim rukama. Stiskao joj je vrat i ona je vrlo brzo, po njegovoj procjeni, prestala disati. Nakon toga ubacili su njeno tijelo u gepek, a zatim odvezli i bacili na deponij", rekli su izvori iz tužiteljstva u Zaječaru za Kurir

11:30 Dušan Janković, otac osumnjičenika za ubojstvo Danke Ilić, požalio se jer mu je policija uništila vrt dok je tragala za tijelom dvogodišnjakinje. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Uhićeni brat i otac jednog osumnjičenika

10:50 MUP Srbije objavio je da su uhitili R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnovane sumnje da su D. D. (50) osumnjičenom za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli premjestiti tijelo djevojčice s deponija u okolici Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju na području grada Bora. 

Selo Zlot - 4 Radoslav Dragijević Foto: Nova.rs/Vesna Lalić

Kako se navodi u priopćenju policije, zbog postojanja osnovane sumnje da su najvjerojatnije 28. ožujka ove godine počinili kazneno djelo i pomogli supočinitelju ubojstva, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje u pritvoru do 48 sati i oni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru - 4 Potvrdio Božinović Umro muškarac koji je u Zagrebu ubio ženu: "Vjerojatno zbog tekućine koju je popio"

9:40 Bratu i ocu osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić (2) određeno je zadržavanje u policiji u Boru.

Oni su sinoć dovedeni i nakon razgovora određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. 

Kako je potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će biti ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

"Bit će pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići", rekao je Cmolić za TV Prva dodajući da se priče vozača i suvozača poklapaju, ali ne žele otkriti točnu  lokaciju gdje se sada nalazi. 

"Njih dvojica su par dana nakon događaja razgovarali o tome, vozač je pitao suvozača gdje je tijelo, ali mu je ovaj rekao: to je moja briga, odradio sam što je trebalo'“, rekao je Cmolić, objasnivši da tako ni vozač ne zna gdje je lokacija na kojoj se tijelo nalazi. 

8:30 Osumnjičenima za ubojstvo Danke Ilić određen je pritvor od 30 dana. Oglasilo se Tužiteljstvo u Zaječaru. 

"Više javno tužiteljstvo u Zaječaru dana 05.04.2024. godine donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo teško ubojstvo u suučesništvu", navodi se u priopćenju tužiteljstva nakon saslušanja osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić.

Pročitajte i ovo Toplo vrijeme - 1 temperature iznad 30 Stiže proljetni toplinski val, a nešto se čudno događa i na sjeveru: "Arktički polarni vrtlog sad se vrti unatrag"

Navode kako je D.D. u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela dok se J.S. branio šutnjom.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecaja na svjedoke i uništavanja tragova izvršenja kaznenog djela, kao i zbog uznemiravanja javnosti, javlja N1

Trag koji je policiju doveo do glavnih osumnjičenika

8:14 Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić jučer je otkrio da je Danka nakon udarca automobilom još uvijek bila živa, a da su je osumnjičeni potom usmrtili. Istraga njezina nestanka trajala je 10 dana, a tijekom njih su je pojavljivali razni tragovi koje je policija provjeravala.

Ipak, ključan trag za istragu bila je analiza automobila koji su 26. ožujka, na dan nestanka, bili na teritoriju Banjskog polja.

"Od tih 17 vozila samo su dva izašla van Banjskog polja do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što, gledajući njihovo kretanje (kretanje osumnjičenih), nam je bilo simptomatično da su 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili, u dvorištu obitelji Ilić, prešli za pet i pol minuta, kao što znamo da su se na deponiju zadržali minutu i 40 sekundi", u četvrtak je na konferenciji za medije rekao srpski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..."

Upravo ovaj trag potpuno je preokrenuo tog istrage nestanka Danke Ilić i usmjerio policiju na osumnjičene. Ubrzo potom policija je naložila i pregled službenog vozila osumnjičenih, a koji su kobnog dana vozili.

U njihovom službenom automobilu pronađeni su DNK tragovi za koje se sumnja da pripadaju Danki, izvijestili su srpski mediji pozivajući se na izvore iz policije. Navodno je osumnjičeni D.D. sve priznao čim su ga službenici MUP suočili s činjenicama, dok je S.J. to učinio tek kada su ga ispitivali na vlaškom jeziku. Dan nakon što su priznali zločin, osumnjičeni su odvedeni na lice mjesta i detaljno objasnili kako se zločin dogodio.

Pročitajte i ovo Darko Obradović i Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Tijelo nije pronađeno Stručnjak za Dnevnik Nove TV o razlozima zbog kojih se ne zna gdje je Dankino tijelo: "Ako se ovo ustanovi onda su osumnjičeni u vrlo lošoj situaciji"

8:04 Nastavlja se potraga za tijelom ubijene dvogodišnjakinje Danke Ilić, a srpska će policija tijekom dana ići na više lokacija.

"Bit će saslušana i rodbina dvojice osumnjičenih jer se sumnja da je još netko umiješan", za Blic je otkrio anonimni izvor.

Podsjetimo, Viši sud u Zaječaru odobrio je istražni zatvor od 30 dana za S.J. i D.D., koji su osumnjičeni da su Danku prvo udarili automobilom, a zatim i ubili. Kasno sinoć dovedeni su tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene