Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jeziv slučaj u Srbiji

Mučna potraga za tijelom malene Danke, psihijatar o strašnom zločinu: "Nedostatak empatije, suosjećanja, iskrivljenih moralnih vrijednosti..."

Istraga u Srbiji - 3
Istraga u Srbiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela. Reporterka Dnevnika Nova TV Dina Čevid donosi detalje mučne potrage u Srbiji.

U mjestu Zlot cijeli dan traje policijska opsada. Češljaju se kuće, lokalno groblje, ispumpavaju bunari i septičke jame. U pretrazi ponovno sudjeluju i psi. U fokusu je obiteljska kuća i dvorište osumnjičenog za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

U poslijepodnevnim satima, s lisicama na rukama i u pratnji policije na lokaciju je doveden i sam ubojica.

50-godišnji Dejan Dragijević koji je tog dana bio na mjestu suvozača tijekom ispitivanja u Tužiteljstvu iznio je niz mučnih detalja. Tamo su dovedeni kasno sinoć pod jakim policijskim osiguranjem.

Prema njegovom priznanju, djevojčica je nakon udarca vozilom bila živa te je on malenu vlastitim rukama zadavio. Nakon toga tijelo su ostavili na divljem deponiju, a potom ga je on premjestio. Iako je njegovo saslušanje trajalo više od dva sata, svaki put kad bi se došlo to pitanja gdje je tijelo - ostao bi bez riječi.

Uhićeni su i njegovi otac i brat zbog sumnje da su mu pomogli premjestiti tijelo.

Prema informacijama iz Tužiteljstva, sve je hladnokrvno prepričao.

"Teško je objasniti što se događalo u njihovim glavama kad su se odlučili za tako nešto, jedan nedostatak empatije, suosjećanja, iskrivljenih moralnih vrijednosti, nepoštivanja pravila, zakona, u principu razmišljaš o sebi. Što je zaista karakteristika jednog sociopatskog poremećaja ličnosti", rekao je psihijatar Oliver Ojdanić

Vozač Srđan Janković branio se šutnjom. Iako priznanja postoje, nisu dovoljna.

"Ako su dana u skladu s kaznenim zakonom u Srbiji, bit će ta priznanja uzeta u obzir. Priznanje mora biti potvrđeno makar indicijama, osnovama sumnje, a ako postoje forenzički tragovi, onda su to i dokazi", kaže odvjetnik Branko Šerić.

Pročitajte i ovo Selo Zlot - 4 Iz minute u minutu Obustavljena potraga u selu Zlot, jedan od osumnjičenih izveden iz policijske stanice, baka ubijene Danke objavila potresne stihove

Policija je cijeli dan izuzimala dokaze, lopate i ostali alat te će se vještačenjem utvrditi jesu li korišteni u ovom jezivom zločinu i skrivanju tijela.

"Ukoliko je vozilo očišćeno bilo kojim sredstvom, uvijek se nađu mikrotragovi, krvi ili vlakana. Nema savršenog ubojstva, prema tome nema ni savršenog sakrivanja tragova", kaže Šerić.

Ni alkoholiziranost, smatra stručnjak, ne može dovesti do ovakvog monstruoznog čina.

"Mislim da sam po sebi alkohol ne bi bio dovoljan da se tako postupi. Možemo govoriti o nekom trenutku panike, ne razmišljanja kada se to dogodi, ali pitanje je način podrastanja, u kakvom okruženju, kako se gleda na određene stvari, puno puno je tu crtica na koje moramo naći odgovor", napominje psihijatar. 

Pročitajte i ovo Privođenje ubojica Danke Ilić Sramotna izjava Sin mu je osumnjičen da je ubio Danku, a on se ljuti zbog salate: "Policija mi je prekopala vrt. Zar to nije žalosno?"

Osumnjičenim radnicima Vodovoda određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene