Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Protive se islamizaciji Njemačke

Dresden: Prosvjedi protiv tražitelja azila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 10.000 ljudi sudjelovalo je u ponedjeljak navečer na ulicama Dresdena u Prosvjedu ponedjljekom tražeći oštrije mjerea prema podnositeljima zahtjeva za azil, a na ulicama je bilo i 9000 protuprosvjednika, izvijestio je dpa.

S obzirom na to da bi broj tražitelja azila u Njemačkoj ove godine mogao dosegnuti rekordan broj, "Europljani domoljubi protiv islamizacije zemlje" (Pegida) već su nekoliko tjedana diljem Njemačke angažirani na organiziranju Prosvjeda ponedjeljkom, po uzoru na one održavane prije 25 godina u bivšoj DR Njemačkoj koji su doveli do pada Berlinskog zida.

Pročitajte i ovo Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP) Velika policijska akcija Švercali granate, puške i pištolje u Njemačku: U Dresdenu podignuta optužnica protiv dvojice muškaraca iz BiH Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih U Dresdenu eksplodirale bombe ispred džamije i kongresnog centra

Na ulicama Dresdena večeras je bilo razmješteno 1200 policajaca, a prosvjedi su završili bez incidenata.

Bruxelles paraliziran štrajkom

Istodobno su pripadnici kršćanskih crkava, lokalnog islamskog centra i židovske zajednice te udruge studenata pozvale na protuprosvjede. U njihovim je redovima bilo nekoliko ministara regionalne vlade Saske.

Prosvjedi su slijedili nakon što je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) objavila podatak prema kojemu je Njemačka 2012. postala glavna imigrantska destinacija u Europi, a druga iza Sjedinjenih Država u svijetu.

Šef saveznog ureda za imigrante i izbjeglice tijekom vikenda je najavio da će Njemačka u 2015. primiti oko 230.000 zahtjeva za azilom, a ove će ih godine primiti 200.000, što je gotovo 60 posto više nego 2013. kada je zabilježen porast od 64 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene