Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demolirali policijske kombije

Dresden: Na mimohodu neonacista sukobi s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blizu 6.000 neonacista defiliralo je u Dresdenu u spomen na žrtve savezničkog bombardiranja 1945. godina, objavila je policija koja procjenjuje da je bilo isto toliko protuprosvjednika.

Pročitajte i ovo Neredi u Kazahstanu - 1 Predsjednik poziva pomoć Kaos u Kazahstanu: Ubijeni deseci prosvjednika, stotine su ozlijeđene. U zemlju stigli ruski vojnici Zavod za javno zdravstvo Zadnji u nizu napada prosvjednika Nakon izgreda u Bjelovaru svi su u strahu: "Imala sam osjećaj da će me opaliti, nisam ni znala s koje strane"

Tisuće prosvjednika jučer se nekoliko puta sukobilo s policijom. Na policajce su bacali kamenje i demolirali policijske kombije. Više je ljudi ozlijeđeno, a nekoliko ih je privedeno. Sudionici protuskupa, među kojima je bilo predstavnika crkava, političkih stranaka, sindikalista i građana grada, drže da ih se okupilo oko 11.000. Tradicionalni skup krajnje desnice održava se u spomen savezničkog bombardiranja Dresdena 13. i 14. veljače 1945.

'Pogrebna povorka' koja se svake godine održava u Dresdenu, tradicionalno je okupljanje njemačkih neonacista koji tako obilježavaju spomen na savezničko bombardiranje grada 1945. Saska je njemačka savezna država u kojoj je neonacistička stranka NPD najsnažnije zastupljena s osam zastupnika u regionalnom parlamentu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene