Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U bolnicu u Charlestonu u SAD-u, zbog trovanja je primljeno 32 ljudi.


Nekoliko stotina ljudi u Zapadnoj Virginiji ostali su bez čiste vode nakon što se 4-metilcikloheksan metanola koji se koristi u proizvodnji ugljena izlilo u rijeku Elk u Charlestonu, iz koje se crpi voda za piće. Liječničku pomoć zatražile su 32 osobe koje su imale simptome mučnine i povraćanja, javlja AP.

Vezani članci Mislav Bago Rezultati istraživanja: U Dnevniku Nove TV doznajte kako stoje kandidati za čelo Rijeke i Osijeka Bill Skarsgard na setu serije \ Zgodni Šveđanin koji je pokorio Hollywood šetao Rijekom u vrućim hlačicama, no nije ga bilo lako prepoznati u ovom izdanju

Direktor lokalnog vodovoda rekao je kako će trebati nekoliko dana da vode ne bude kontaminirana.

Obama proglasio izvanredno stanje!

Oko 300.000 stanovnika upozoreno je da ne koristi vodovodnu vodu nakon što se kemikalija izlila iz tvornice Freedom Industries u Charlestonu i ušla u rijeku Elk.

S vodom je dozvoljeno jedino ispiranje toaletnih školjki. 'Ne možemo kuhati, ne možemo prati suđe, ne možemo prati podove, jer ćemo kontaminirati ruke. Grozno je jer ne znamo koliko ćemo još dugo biti bez vode', rekla je Bonnie Wreman, stanovnica Charlestona.

Federalne vlasti otvorile su istragu o ovom slučaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook