Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je glasnogovornik Kremlja u ponedjeljak.


Donald Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Vladimirom Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov u ponedjeljak u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.

Vezani članci Policajci u New Yorku autom su krenuli na prosvjednike Kaos u SAD-u: Šokantna snimka na kojoj policija gazi prosvjednike obilazi svijet Slika nije dostupna Jesu li fotografije Putina iz divljine Sibira poruka Trumpu

Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku "u skoroj budućnosti" no nisu rekli gdje bi se on trebao održati.

Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je u ponedjeljak da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je da su razgovarali o "većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću" no dodala da "zasad nema više ništa dodati".

Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.

Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije. (Hina)