Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je glasnogovornik Kremlja u ponedjeljak.


Donald Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Vladimirom Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov u ponedjeljak u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.

Vezani članci Donald Trump, Scott Morrison i Prve dame (Foto: AFP) Kada Trump ugošćuje luksuza ne manjka: Za posebne goste naručio 2500 ruža i posebnu večeru Slika nije dostupna Jesu li fotografije Putina iz divljine Sibira poruka Trumpu

Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku "u skoroj budućnosti" no nisu rekli gdje bi se on trebao održati.

Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je u ponedjeljak da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je da su razgovarali o "većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću" no dodala da "zasad nema više ništa dodati".

Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.

Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije. (Hina)