Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump u petak je rekao da je bio sarkastičan kada je optužio predsjednika Baracka Obamu i bivšu državnu tajnicu Hillary Clinton za osnutak Islamske države.


Donald Trump optužio je u srijedu navečer Obamu da je "stvorio" ekstremističku Islamsku državu (IS), a suosnivačica je Hillary Clinton, predsjednička kandidatkinja demokrata s kojom će se republikanac Trump natjecati za ulazak u Bijelu kuću.

Vezani članci Satelitska snimka napada (Screenshot: AP) SAD objavio satelitske snimke: Tvrde da je na njima dokaz da je Iran napao saudijska naftna postrojenja Donald i Ivanka Trump (Foto: AFP) - 2 Kako su Donald i Ivanka Trump slomili društvene mreže čestitajući Borisu Johnsonu na izboru za britanskog premijera

Na skupu u Fort Lauderdale na Floridi milijarder je ponajprije optužio Baracka Obamu da je posijao "kaos" na Bliskom istoku, a zatim mu je pripisao utemeljenje IS-a.

Više od 70 republikanaca, šokiranih kampanjom milijardera Trumpa i zabrinutih opasnošću da bi stranka u studenom mogla skrenuti, zatražili su da stranka prekine financirati kampanju i da se radije usmjeri na parlamentarne izbore koji će se održavati istodobno s predsjedničkim, otkriva dnevni list Politico.

"Oni ne razumiju sarkazam?" napisao je na društvenoj mreži Twitter republikanski kandidat, i kao i obično obrušio se na medije, napose na mrežu CNN.

Drugi put u nekoliko tjedana Trump spominje sarkazam u pokušaju smirenja oluje kritika koju je sam pokrenuo.