Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna u nizu

Trump osuđen na višemilijunsku kaznu: Lažirao vrijednost svojih tvrtki

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Donald Trump otpužbe je odbacio i tvrdi kako je slučaj protiv njega politička osveta tužiteljice, koja je demokratkinja.

Bivši američki predsjednik Donald Trump osuđen je na plaćanje kazne od 354,9 milijuna dolara zbog toga što je lažirao vrijednost svoje imovine kako bi dobijao bolje uvjete kod banaka, odlučio je u petak sud u New Yorku.

Također mu je izrečena zabrana da bude zastupnik ili direktor bilo koje tvrtke u New Yorku u iduće tri godine.

Slučaj je pokrenula državna tužiteljica New Yorka Letitia James, a bio je usredotočen na optužbe da je Trump napuhao vrijednost svojih tvrtki kada je u pitanju dobivanje zajmova, ali ju je smanjio kad je prijavljivao porez.

  Pročitajte i ovo Vladimir Putin - 2 Obrnuta psihologija Rusija će odlučiti izbore u SAD-u? Putin začudio svojim izborom favorita: "On je stara škola"

Pročitajte i ovo Donald Trump Christoph Heusgen Drugo mišljenje: ''Možda će vas ovo iznenaditi, ali Donald Trump ima pravo''

Trump je odbacio optužbe, a slučaj je nazvao "političkom osvetom tužiteljice James", koja je demokratkinja. Očekuje se da će uložiti žalbu na presudu. Sudac Arthur Engoron donio je presudu nakon dva i pol mjeseca svjedočenja 40 svjedoka, među kojima je bio i sam Trump.

Ovo je samo posljednja u nizu negativnih odluka za Trumpa. U četvrtak je sudac rekao da će suđenje Trumpu u vezi s isplatama pornozvijezdi kako bi ju se ušutkalo započeti 25. ožujka - slučaj u kojem je, kao i u drugima, tražio odgodu.

Bio bi to prvi kazneni postupak protiv bivšeg predsjednika u povijesti SAD-a. U tijeku su još tri kaznena postupka, kao i drugi građanski postupci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene