Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump objavio je kako je odgodio susret s danskom premijerkom jer ona nije zainteresirana za njegovu ponudu kupnje Grenlanda.


"Danska je veoma posebna država s nevjerojatnim ljudima, no zbog izjava premijerke Mette Frederiksen, da nije zainteresirana raspravljati o prodaji Grenlanda, odgađam za neko drugo vrijeme naš susret planiran za dva tjedna", napisao je Trump na svom Twitter profilu.

Vezani članci Melania Trump, Donald Trump Zbog posljednjih objava na Twitteru Melanije Trump više nitko ne vjeruje da voli svog supruga Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP) Još se duri: Trump nazvao stav danske premijerke o prodaji Grenlanda "gadnim"

 

Američki predsjednik je tijekom vikenda potvrdio medijske napise da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog rijetko naseljenog, najvećeg otoka na svijetu.

Grenland je većinom neovisan, no Danska upravlja njegovom vanjskom, obrambenom i monetarnom politikom. I Danska i Grenland su odmah odbacili Trumpov prijedlog.

"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, Grenland pripada Grenlandu. Nadam se da to nije mišljeno za ozbiljno", kazala je danska premijerka Mette Frederiksen o ponudi.

Američki predsjednik je potom na Twitteru objavio fotomontažu svog hotela na tom otoku s komentarom: "obećajem da neću ovo napraviti na Grenlandu", a u srijedu je na Twitteru zahvalio danskoj premijerki jer je svojom iskrenošću uštedila puno vremena SAD-u i Danskoj. (Hina)