Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 24 sata

Kraj sukoba? Armenci se predali, polažu oružje

U sukobu između Azerbajdžana i armenskih separatista u Gorskom Karabahu dogovoren je prekid vatre.

Dvadeset i četiri sata nakon što je azerbajdžanska vojska pokrenula vojnu akciju u Gorskom Karabahu, separatističke armenske snage pristale su na uvjete za prekid vatre koje su predložili ruski mirovni pregovarači.

Jedan od ključnih zahtjeva bilo je potpuno razoružanje armenskih snaga. U Gorskom Karabahu živi oko 120 tisuća Armenaca, a regija je međunarodno priznata kao dio Azerbajdžana. 

Armenske separatističke snage u Karabahu rekle su da je Azerbajdžan probio njihove linije i zauzeo brojne uzvisine i strateška cestovna čvorišta dok je svijet stajao po strani, ne poduzimajući ništa.

Primirje je stupilo na snagu danas u 13 sati po lokalnom vremenu. Azerbajdžansko predsjedništvo priopćilo je da će se dužnosnici kasnije tijekom dana sastati s armenskim predstavnicima Karabaha u azerbajdžanskom gradu Jevlahu.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobitna kombinacija Lova do krova! Izvučen je Eurojackpot od gotovo 66 milijuna eura, pogledajte gdje živi sretni dobitnik

Pročitajte i ovo Ilustracija mještani kod Magdeburga bijesni Traži se vozač koji svakog dana baci sendvič uz autocestu: "Nije rekao ženi pa sad mora živjeti s tim"

Dužnosnici Karabaha tvrde da je najmanje 27 ljudi ubijeno, a još 200 ranjeno otkako je azerbajdžanska vojska u utorak pokrenula antiterorističku operaciju.

Azerbajdžan je započeo svoju operaciju protiv Gorskog Karabaha u utorak nakon što su neki od njegovih vojnika ubijeni u, kako je Baku rekao, napadima iz planinskog područja, koje je Azerbajdžan izolirao.

Međutim, glasne eksplozije mogle su se čuti u glavnom gradu Gorskog Karabaha i netom nakon što je primirje stupilo na snagu, javlja BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene