Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 51. godini

Iznenada preminuo saborski zastupnik Hrvoje Šimić: "Donedavno ništa nije upućivalo na takvo što"

Preminuo je saborski zastupnik Hrvoje Šimić. Imao je samo 50 godina.

U 51. godini preminuo je saborski zastupnik Hrvoje Šimić, rekao je na otvaranju današnje sjednice predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

"Jutros nas je nakon kratke i teške bolesti napustio naš kolega, saborski zastupnik, doktor Hrvoje Šimić. Vijest je to koju smo primili s velikom tugom i žaljenjem, ali još većom nevjericom s obzirom da donedavno ništa nije upućivalo na takvo što", započeo je Jandroković.

Pročitajte i ovo Niski udarci u Saboru - 3 Iznimno važno Stiže konačni prijedlog Zakona o izbornim jedinicama: Gong upozorava da se radi netransparentno

"Hrvoje je obavljao svoje zastupničke dužnosti i za vrijeme ljetne stanke je umjesto nastavka suradnje na jesenskom zasjedanju danas se nažalost opraštamo od njega", dodao je.

Šimić je rođen 28. listopada 1972. u Našicama. U Zagrebu je završio Medicinski fakultet, a onda se vratio u rodno mjesto. Bio je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, gradski vjećnik, zamjenik gradonačelnika, član uprave rukometnog kluba.

Bio je član 10. saziva Hrvatskog sabora od 22. srpnja 2020. godine u klubu HDZ-a.

"Privatno je bio nadasve topla, ugodna i simpatična osoba", rekao je predsjednik Sabora i dodao: "Iza njega ostaju supruga Valerija i dvije kćeri - Petra i Filipa, kojima ovim putem izražavam iskrenu sućut."

Na kraju je za kolegu održana minuta šutnje u Saboru.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene