Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nestat ću, ništa neće ostati'

Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu zatražio i dobio eutanaziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christian de Duve poznat je kao dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 1974. godine, ali ostat će upamćen i kao osoba koja je iskoristila pravo na eutanaziju.

Belgijski liječnik i kemičar Christian de Duve, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 1974. godine, preminuo je u subotu u 95. godini života nakon što je zatražio i dobio eutanaziju.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

"Smrt me ne plaši, ne bojim se onoga poslije jer nisam vjernik. Kada budem nestao, nestat ću, ništa neće ostati", kazao je nedavno de Duve za Le Soir.

>> Usmrćeni: Tražili su eutanaziju jer nisu čuli, a uskoro se ne bi ni vidjeli!

Nakon belgijskog pisca Huga Clausa koji je 2008. također zatražio smrt uz pomoć eutanazije, de Duve je druga poznata osoba u Belgiji koja je iskoristila to pravo. Belgija je 2002. godine legalizirala eutanaziju pod određenim uvjetima.

Duve je diplomirao medicinu 1941. godine, a pet godina kasnije i kemiju na Katoličkom sveučilištu u Louvainu. Speciljalizirao se za citologiju te je 1974., zajedno s Belgijcem Albertom Claudeom i Amrikancem Georgeom Paladeom dobio Nobolevu nagradu za istraživanje karcinoma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene