Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje riječi

'Do vraga, srušit ćemo se! To ne može biti istina...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje riječi pilota Air Franceova zrakoplova koji se 2009. godine srušio u Atlantski ocean po prvi puta su objavljene u javnosti, piše Daily Mail.

Sadržaj transkripta šokirati će sve one koji često putuju, jer otkriva paniku i neznanje kod ljudi odgovornih za upravljanje zrakoplovom.
 

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova s ukrajinskim zarobljenicima Oboren zrakoplov Moskva i Kijev međusobno se optužuju za rušenje aviona: Na mjestu nesreće pronađeni ključni dokazi Slika nije dostupna Pad Air Franca Kapetan Air Francea u trenutku nesreće leta 447 bio sa ženom?!

Snimka potječe iz audio uređaja koji je snimao razgovore u kokpitu leta 447 koji je putovao iz Ria de Janeira u Pariz te se srušio pri čemu je život izgubilo 228 osoba.
 

'Do vraga, srušit ćemo se! To ne može biti istina...', rekao je jedan od pilota.
 

'Ali, što se događa?' drugi pilot odgovara netom prije pada zrakoplova u ocean.
 

Pogreška pilota

Do sada su samo dijelovi razgovora triju pilota bili objavljeni.
Ostatak su istraživači nesreće držali tajnim kako ne bi uzrujavali obitelji koji su izgubili najmilije u najgoroj nesreći u Air Franceovoj povijesti.
 

Jean-Pierre Otelli, francuski veteran letenja, objavio je knjigu u kojoj opisuje najveće pogreške pilota na letu 447. Smatra da su piloti pogriješili što su pokušavali održati zrakoplov u zraku nakon što su izgubili uzgon.
 

Umjesto da su piloti spustili nos zrakoplova kako bi povratili uzgon, i kako nalaže procedura, oni su nos dodatno podigli.
Jedan od pilota je rekao 'Imam problem, nemam vertikalnu brzinu!'
 

Air France tvrdi kako su se piloti zbunili zbog krivih signala iz Airbusa, dok proizvođač zrakoplova tvrdi da je sve funkcioniralo kako treba.
Sudac je već naredio Air Franceu da plati 120.000 funti obitelji svake žrtve, mogućnost je da se iznos i poveća nakon objave transkripta razgovora po kojoj je izgledna pogreška pilota.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene