Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

8-godišnja Jelena Momčilov iz sela Željuša kod Dimitrovgrada ima čudnu moć, njeni dlanovi poput magneta privlače razne predmete.


Osmogodišnjoj Jeleni Momčilov, iz dimitrovgradskog sela Željuša, ’ljepi’ se za ruke sve što dotakne. 

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Prosvjed Inicijative Spasi me, ilustracija Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?"

Njeni dlanovi predstavljaju pravi magnet, u doslovnom smislu te riječi, za predmete od metala, drveta i plastike, a samo dodirom svog otvorenog dlana može dići s poda i manje stolice navodi Press.

Prema riječima Jelenine majke Slavice Momčilov, njena kćer sama je otkrila da posjeduje posebne moći. 

’Prije tri godine gledala je neki film na televiziji u kome je jedna devojčica imala ovakve moći. Ispričala mi je da je onda pokušala da napravi isto, i uspjelo joj je. Odmah je dotrčala do mene i sva nasmijana ponovila’ kaže Slavica, inače majka troje djece. 

Da misterij bude veći, osim što može da ’privlači’ predmete, Jelena ometa i signal mobilnog telefona. 

’Njeno prisustvo ometa signal mobilnog telefona, a energija koju posjeduje toliko je jaka da može da grijati na daljinu’, dodaje majka. 

’Dešavalo se da na razdaljini od dvadesetak centimetara od njenih ruku imam osjećaj kao da sam ruke stavila iznad užarenog lonca, a njene ruke su potpuno hladne, i ona ne osjeća ništa. Iz godine u godinu njena bioenergija sve je jača. Sada može dizati i manje stolice, što ranije nije mogla.’ 

Mala Jelena je lijepo i pametno dijete. Usprkos svojim nevjerojatnim sposobnostima, koje ona još shvaća kao igru, živi sasvim normalnim životom, kao i svi njeni vršnjaci iz škole.
Pedijatar u Institutu za majku i dijete kaže da se kod djevojčice Jelene Momčilov sigurno radi o bioenergiji, ali da se on tokom svoje višegodišnje prakse nije sreo sa djetetom koje ima slične sposobnosti.