Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki potpredsjednik Dick Cheney stigao je u srijedu ujutro u nenajavljeni posjet Bagdadu, gdje se treba sastati s iračkim premijerom Nourijem al-Malikijem i s predsjednikom Jalalom Talabanijem, izvijestio je novinar iz njegove pratnje.


Dick Cheney će od iračkih čelnika zatražiti da pojačaju svoje napore radi nacionalne pomirbe, a od iračkih zastupnika da radi donošenja važnih zakona skrate svoju dvomjesečnu ljetnu stanku, što je iznenadilo mnoge političare u Washingtonu.

Vezani članci Eksplozija u bolnici u Bagdadu - 1 VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile'' Beba, ilustracija Liječnici vjeruju da je ovo prvi takav slučaj: U Iraku rođen i operiran dječak s tri penisa

Američki čelnici pokazuju sve veće nestrpljenje zbog sporosti u donošenju temeljnih zakona kao što je zakon o raspodjeli prihoda od nafte ili zakon koji bivšim članovima stranke Baas koji su bili na vlasti u doba Sadama Huseina, sudjeluju u javnom i društvenom životu zemlje.

Dick Cheney je započeo jednotjedni obilazak po Bliskom istoku kako bi države na tom području pozvao da pruže potporu iračkoj vladi.

Potpredsjednik će do 14. svibnja posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Egipat i Jordan.