Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dick Cheney stigao u nenajavljeni posjet Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Dick Cheney stigao je u srijedu ujutro u nenajavljeni posjet Bagdadu, gdje se treba sastati s iračkim premijerom Nourijem al-Malikijem i s predsjednikom Jalalom Talabanijem, izvijestio je novinar iz njegove pratnje.

Dick Cheney će od iračkih čelnika zatražiti da pojačaju svoje napore radi nacionalne pomirbe, a od iračkih zastupnika da radi donošenja važnih zakona skrate svoju dvomjesečnu ljetnu stanku, što je iznenadilo mnoge političare u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Slika nije dostupna Bush i Cheney oštro prema demokratima

Američki čelnici pokazuju sve veće nestrpljenje zbog sporosti u donošenju temeljnih zakona kao što je zakon o raspodjeli prihoda od nafte ili zakon koji bivšim članovima stranke Baas koji su bili na vlasti u doba Sadama Huseina, sudjeluju u javnom i društvenom životu zemlje.

Dick Cheney je započeo jednotjedni obilazak po Bliskom istoku kako bi države na tom području pozvao da pruže potporu iračkoj vladi.

Potpredsjednik će do 14. svibnja posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Egipat i Jordan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene