Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa kongresnog povjerenstva koje istražuje navodno rusko upletanje u američke predsjedničke izbore republikanac Devin Nunes kazao je u nedjelju da je curenje informacije o bivšem pomoćniku Donalda Trumpa Michaelu Flynnu jedino kazneno djelo koje je otkriveno te se istražuje je li bilo drugih curenja informacija.


"Jedini zločin za kojeg znamo da je bio počinjen jest odavanje nečijeg imena", kazao je Devin Nunes, predsjednik stalnog odbora za obavještajna pitanja zastupničkog doma Kongresa, za Fox News.

Vezani članci Donald Trump - 2 Trump u prvom velikom nastupu nakon što je otišao iz Bijele kuće: "Naš pokret tek započinje" Donald Trump Trump pomilovao bivšeg savjetnika za sigurnost, prije tri godine priznao da je lagao tijekom istrage o umiješanosti Rusije u izbore

Donald Trump je izložen napadima da su njegovi suradnici imali veze s ruskim dužnosnicima, no Nunes je kazao kako nema dokaza o zavjeri Trumpova tima i Rusije. Trump je prošlog mjeseca otpustio Michaela Flynna, koji je obavljao dužnost savjetnika za nacionalnu sigurnost, nakon što je Flynn propustio obavijestiti američkog potpredsjednika o svojim kontaktima s ruskim veleposlanikom u vrijeme dok Donald Trump još nije preuzeo dužnost američkog predsjednika.

Trump se našao u nevoljama, u očima kako demokrata tako i republikanaca, kada je 4. ožujka ustvrdio da ga je administracija bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame prisluškivala tijekom predsjedničke kampanje ne iznoseći pri tom nijedan dokaz za takve tvrdnje.

Nunes, predsjednik zastupničkog doma Paul Ryan i drugi vodeći republikanci kazali su kako se to nije dogodilo. Nunes je za Fox ponovio kako ne vjeruje da je Trump bio prisluškivan.

U ponedjeljak Nunes i Adam Schiff, vodeći demokrat u obavještajnom odboru, vodit će javnu istragu navodnog ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore i na toj će sjednici iskaze dati ravnatelji FBI-ja i Agencije za nacionalnu sigurnost.

Ruske su vlasti odbacile tvrdnje o miješanju u američke izbore hakiranjem računalanih sustava u SAD-u. (Hina)