Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj mrtvih u teškoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila kod mjesta Žepče u središnjem dijelu Bosne povećao se na devet nakon što su još četiri teško ozlijeđene osobe preminule u bolnici, izvjestili su lokalni mediji.Na dionici magistralne ceste između Sarajeva i Doboja na ulazu u Žepče u jutarnjim su se satima izravno sudarili putnički kombi i kamion. 

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Teška prometna nesreća u Vukovaru, poginula 34-godišnja vozačica Slika nije dostupna U sudaru autobusa i kamiona poginulo najmanje 35 osoba

Prva policijska izvješća govorila su kako su na mjestu
poginule četiri osobe dok je jedna umrla nešto kasnije na putu ka bolnici.

Naknadno se ispostavilo kako je teške ozljede zapravo zadobilo šest osoba od kojih su tri ubrzo preminule u Domu zdravlja u Žepču, a još dvije u bolnici u Zenici.

Prema izvješću TV Federacije BiH (FTV) među poginulima je i četvero djece od kojih su dvije bebe.

Kombiju u kojemu su se nalazile cijele dvije obitelji s dvanaest članova najvjerojatnije je pukla prednja lijeva guma nakon čega je prešao na lijevi kolnički trak i izravno se sudario s kamionom koji je nailazio iz drugog pravca.

Oba vozača preživjela su sudar i zadobila samo lakše ozljede te su ubrzo puštena iz bolnice.

Policija provodi istragu kako bi utvrdila sve okolnosti pod kojima se zbila ova tragedija.

Samo na dijelu iznimno prometne magistralne ceste koji prolazi kroz Zeničko-dobojsku županiju od početka godine poginulo je 29 osoba.