Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Del Ponte: 'Mladić je u Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić, koji je u bijegu od 1995. godine "je u Srbiji, u Beogradu u okolici tog grada", izjavila je glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda (ICTY).

Kao što je u ponedjeljak  otvoreno kazala nakon sastanka u Luksemburgu s dužnosnicima EU-a, Del Ponte je kritizirala "stvaran nedostatak političke volje Beograda" u istrazi kojoj jer cilj uhićenje ratnih zločinaca.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

"Na sreću međunarodna zajednica je sada jednoglasna da traži njegovo izručenje Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu", dodala je.

U ponedjeljak je jedan od srbijanskih dužnosnika zadužen za suradnju s ICTY-jem rekao da nitko u Srbiji ne zna gdje se nalazi Mladić i "nitko s njim nije pregovarao o predaji". "Nitko u inozemstvu ne zna gdje se nalazi u ovom trenutku", rekao je Rasim Ljajić, ministar za ljudska i manjinska prava Srbije.

"Fokusirali smo se na Mladića", priznala je glavna tužiteljica za
koju "još uvijek postoje izgledi" da se uhvati i drugi bjeganac
ICTY-ja Radovan Karadžić, politički vođa bosanskih Srba. "Ali
prioritet je Mladić, to je proces za Srebrenicu, sa sedam optuženih i sada je dobra trenutak za integriranje tih megaprocesa", pojasnila je Del Ponte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene