Danski milijarder Anders Holch Povlsen izgubio je troje djece u bombaškim napadima na Šri Lanki.

Galerija


Glasnogovornik Asosa, u kojem je danski milijarder najveći dioničar, potvrdio je za BBC da je u stravičnom napadu terorista na Šri Lanki poginulo troje od četvero djece Andersa Holcha Povlsena.

Vezani članci Teroristički napad u Šri Lanki (Foto: AFP) Krivo su prebrojali tijela žrtava: Broj mrtvih na Šri Lanki je između 250 i 260, a ne 359 Eksplozije u crkvama i hotelima Šri Lanki (Foto: Screenshot/Reuters) - 5 Napad na Šri Lanki planiran najmanje 7 godina, napadači su obrazovani na Zapadu

Njegova je obitelj tu zemlju posjetila za uskršnje blagdane.

Osim Asosa, Holch Povlsen je drugi najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando i vlasnik tvrtke Besteller.

"Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost (obitelji) i nemamo daljnjih komentara", rekao je za BT Jesper Stubkier, upravitelj komunikacija u tvrtki Bestseller.

Anders Holch Povlsen je ujedno i najveći privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji.

Podsjetimo, na Uskrs je šest eksplozija istovremeno odjeknulo u trima crkvama i hotelima na Šri Lanki. Nekoliko sati kasnije, u glavnom gradu Colombu buknule su još dvije eksplozije.

Vjeruje se da se radi o organiziranom napadu, ali zasad još nitko nije preuzeo odgovornost.

Policija je uhitila 13 ljudi za koje se sumnja da su povezani s napadima. Broj smrtno stradalih i ranjenih i dalje raste, a prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje 290, a ranjeno više od 500 ljudi.