Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nađeni pod ruševinama

Čudo u Japanu: Nakon devet dana spašeni starica i tinejdžer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon i prava dobra vijest devet dana nakon razornog potresa i tsunamija u Japanu. Spasioci su u ruševinama pronašli 80-godišnju ženu i 16-godišnjeg tinejdžera.

Ženu i mladića spasioci su pronašli pod ruševinama u gradu Ishimaki u prefekturi Miyagi, na sjeveroistoku Japana, prenosi japanska televizija NHK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju Potres u Japanu 2011. godine Na današnji dan ''To su stvari koje želim zaboraviti, ali ne mogu'': Godišnjica jednog od najsnažnijih potresa u povijesti

>> Opet se pojavio problem s pritiskom u reaktoru 3

Ista televizija prenosi kako se dvoje spašenih oglasilo na pozive spasilaca na terenu. Kad je policijski spasilački tim napokon stigao do njih, pronašli su ih pri svijesti, ali u iznimno slabom fizičkom stanju.

Jučer je japanska vojska izvijestila medije o čudesnom spašavanju mladića iz ruševina, no ispostavilo se kako se mladić mladić samo jednostavno vrati u svoj porušeni dom. CNN javlja kako policija iz prefekture Miyagi strahuje kako bi samo na tom području moglo biti više od 15.000 mrtvih, koji su stradali u tsunamiju, koji je prošlog petka nakon potresa jačine 9.0 stupnjeva po Richteru pogodio Japan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene