Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U idućih pet godina...

Crne prognoze Svjetske meteorološke organizacije: "Naš planet nam pokušava nešto reći"

Aktualno Galerija Ekstremne temperature - 2 Ekstremne temperature - 2 Foto: Večernje vijesti Nove TV Ekstremne temperature - 1 Ekstremne temperature - 1 Foto: Večernje vijesti Nove TV Antonio Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Foto: Večernje vijesti Nove TV +0 Ekstremne temperature - 3 Galerija 1/4 >>
Predviđaju 80 postotnu vjerojatnost da će prosječne globalne temperature premašiti cilj - od jedan i pol Celzijevih stupnjeva, i to već u idućih pet godina.

Nimalo optimistične prognoze, kad je u pitanju vrijeme, nema Svjetska meteorološka organizacija.

Predviđaju 80 postotnu vjerojatnost da će prosječne globalne temperature premašiti cilj - od jedan i pol Celzijevih stupnjeva, i to već u idućih pet godina.

Pročitajte i ovo Vrućina u New Delhiju Klimatske promjene Zbog toplinskog vala učenici pali u nesvijest: Azijsku državu zahvatile temperature više od 52 stupnja

Na crne prognoze osvrnuo se i šef Ujedinjenih naroda.

"Naš planet nam pokušava nešto reći. Ali čini se da ga ne slušamo. Igramo ruski rulet sa svojim planetom. I treba nam izlazna rampa s autoceste u klimatski pakao. Istina je da imamo kontrolu nad kotačem", poručio je Antonio Guterres, glavni tajnik UN-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene