Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klimatske promjene

Zbog toplinskog vala učenici pali u nesvijest: Azijsku državu zahvatile temperature više od 52 stupnja

Vrućina u New Delhiju
Vrućina u New Delhiju Foto: Getty Images
U glavnom gradu Indije temperatura je prešla 52 stupnja Celzijevih. U jeku općih političkih izbora na biračka mjesta postavljeno je i bolničko osoblje.

Rekordne vrućine u srijedu su, drugi dan zaredom zahvatile dijelove indijske prijestolnice New Delhija, dosegnuvši temperaturu od 52,3 Celzijeva stupnja, a toplinski val bez presedana zahvatio je i neke sjeverozapadne regije.

Rekordno visoke ljetne temperature posljednjih su dana rezultirale neuobičajeno jakim toplinskim valom, rekli su meteorolozi, no kažu da bi od četvrtka trebao popustiti u području sjeverozapadne i središnje Indije.

Pročitajte i ovo Red za glasanje u Indiji Užarena atmosfera Počela druga faza glasanja na najvećim svjetskim izborima

Temperature su toliko visoke da je u državnoj školi u istočnoj indijskoj državi Bihar nekoliko učenika izgubilo svijest. Školski liječnik je kazao da se to događa zbog neravnoteže elektrolita, što uzrokuje nesvjesticu, povraćanje i vrtoglavicu.

Aziju je ove godine zahvatilo iznimno vruće ljeto, trend koji su, kako kažu znanstvenici, pogoršale klimatske promjene, a potaknuli su ih ljudi.

Pročitajte i ovo Užasne vrućine na Filipinima - 2 zatvoreno 6700 škola na Filipinima Ljudi od vrućine ne mogu disati, temperature idu do 47 stupnjeva: "Idućih dana bit će još gore"

Indija obično proglašava toplinski val kada maksimalna temperatura dosegne 4,5 do 6,4 Celzijeva stupnja više od uobičajene temperature, a jak toplinski val kada je temperatura viša od normalne za 6,5 Celzijevih stupnjeva.

Neuobičajeno visoke temperature nagnale su indijsko Izborno povjerenstvo da prošli tjedan za vrijeme održavanja općih izbora u New Delhiju postave medicinsko osoblje na biračkim mjestima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene