Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalne vlasti u sjeveroistočnom dijelu države Washington muku muče s čoporom divljih pasa koji od ožujka pustoše krajem i dosad su ubili oko 100 životinja.


Vlasti se pribojavaju kako su životinje sada počele ubijati iz zabave. Čopor divljih pasa dosad je iza sebe ostavio stotinu zaklanih koza i drugih domaćih životinja u Stevens Countyu. U posljednjem izgredu ubili su jednu ljamu. Zasad nepoznata pasmina pasa harači mjestom samo pod okriljem noći, no preplašeni stanovnici strahuju kako su se životinje dodatno ohrabrile.

Vezani članci Psi Psi su puno bolji od ljudi, dopustite da i vama uljepšaju dan Gladne oči Ono kad svi oko tebe jedu, a ti si na dijeti: Urnebesni prizori pasa koji izgledaju onako kako se ljudi osjećaju

'Uvjereni smo kako sada ubijaju iz zadovoljstva. Te životinje su jako krvoločne, i čine to iz puke zabave. Kao u filmu Cujo', kazao je AP-u zamjenik šerifa Keith Cochran. No, vlasti sumnjaju kako se u čoporu od četiri ili pet pasa nalaze i psi koji nisu divlji te se poslije krvavog pohoda uredno vraćaju doma. Na priloženoj fotografiji vidi se dio čopora pasa koje je slučajno uspio snimiti jedan od stanovnika.