Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članice punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina, Nadežda Tolokonjikova i Marija Alehina puštene su na slobodu u okviru amnestije koju je prošlog tjedna proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin, potvrdio je u ponedjeljak njezin odvjetnik agenciji RIA Novosti.


"Marija Aljohina je na slobodi" izjavio je Pjotr Zajkin i dodao: "Svi dokumenti su potpisani". nakoliko sati kasnije na slobodu au puštene i Nadežda Tolokonjikova te Marija Alehina, prenosi AP.

Pomilovanje za naftnog tajkuna i lijepe buntovnice

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Pussy Riot novim spotom napali Putina i njegove veze s naftašima Slika nije dostupna Dvije članice Pussy Riota na putu u zatvor daleko od Moskve

"Mislim da ovo nije amnestija, nego oskvrnuće", rekla je Aljohina u izjavi za ruski televizijski kanal "Dožd", navodeći da se ta amnestija odnosi samo na mali dio zatvorenika, prenijela je agencija AFP.

"Mislim da ova amnestija ne predstavlja humanitarni čin, već da je svrha toga čisti publicitet. Da sam imala izbor odbiti da budem amnestirana, učinila bih to", istaknula je Aljohina.

Tolokonjikova (24) i Aljohina (25) bile su osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora zbog "punk molitve" u moskovskoj katedrali protiv Putina i njegovih tijesnih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

Još nema informacija o puštanju na slobodu Tolokonjikove.

Podsjetimo, Puitin je pomilovao i bivšeg ruskog naftnog tajkuna i kritičara Kremlja Mihaila Hodorkovskog, koji je otputovao u Njemačku nakon pomilovanja i poslije deset godina provedenih u zatvoru. U Kremlju su mu poručili da može se, ako žel,i vratiti u Rusiju. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook