Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nakon Putinove najave

Članice Pussy Riota na slobodi: 'Da sam mogla odbiti amnestiju, učinila bih to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članice punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina, Nadežda Tolokonjikova i Marija Alehina puštene su na slobodu u okviru amnestije koju je prošlog tjedna proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin, potvrdio je u ponedjeljak njezin odvjetnik agenciji RIA Novosti.

"Marija Aljohina je na slobodi" izjavio je Pjotr Zajkin i dodao: "Svi dokumenti su potpisani". nakoliko sati kasnije na slobodu au puštene i Nadežda Tolokonjikova te Marija Alehina, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Žele da Putin ode Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor

Pomilovanje za naftnog tajkuna i lijepe buntovnice

"Mislim da ovo nije amnestija, nego oskvrnuće", rekla je Aljohina u izjavi za ruski televizijski kanal "Dožd", navodeći da se ta amnestija odnosi samo na mali dio zatvorenika, prenijela je agencija AFP.

"Mislim da ova amnestija ne predstavlja humanitarni čin, već da je svrha toga čisti publicitet. Da sam imala izbor odbiti da budem amnestirana, učinila bih to", istaknula je Aljohina.

Tolokonjikova (24) i Aljohina (25) bile su osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora zbog "punk molitve" u moskovskoj katedrali protiv Putina i njegovih tijesnih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

Još nema informacija o puštanju na slobodu Tolokonjikove.

Podsjetimo, Puitin je pomilovao i bivšeg ruskog naftnog tajkuna i kritičara Kremlja Mihaila Hodorkovskog, koji je otputovao u Njemačku nakon pomilovanja i poslije deset godina provedenih u zatvoru. U Kremlju su mu poručili da može se, ako žel,i vratiti u Rusiju. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene