Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele da Putin ode

Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno amnestirane članice punk benda Pussy Riot stigle su iz Sibira, gdje su izdržavale kaznu zatvora, u Moskvu te drže konferenciju za medije.

Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, podsjetimo, puštene su na slobodu ovog tjedna amnestijom predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Avion u kojem su bile doletio je iz Krasnojarska, gde je Nadežda Tolokonjikova služila dvogodišnju kaznu zatvora, a na moskovski aerodrom sletio je u sedam sati po srednjoeuropskom vremenu.

Članice Pussy Riota na slobodi: 'Da sam mogla odbiti amnestiju, učinila bih to'

Dvadesetak novinara dočekalo je članice Pussy Riota. "Što se tiče Vladimira Putina, naš stav prema njemu se nije promijenio", istaknula je Nadežda Tolokonjikova na konferenciji za tisak, a prenosi AFP.

"Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor. I dalje ga želimo otjerati", dodala je Tolokonjikova i naglasila kako bi u utrci za predsjednika Rusije htjela vidjeti i prošlog tjedna amnestiranog Mihaila Hodorkovskog.

Marija Aljohina (25) koja je kaznu izdržavala u Nižnjem Novgorodu, kratko je u ponedjeljak bila u Moskvi poslije čega je prebačena u Krasnojarsk da bi se pridružila Nadeždi Tolokonjikovoj (24).

Kada su se našle u Sibiru članice "Pussy Riot", obje majke male djece, reklw su da će se boriti protiv sustava i za ljudska prava. One su bile osuđene na dvije godine zatvora za huliganstvo zbog punk-molitve u Hramu Krista Spasitelja u Moskvi u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsjednički mandat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene