Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Manje od mjesec dana nakon spašavanja, čileanski rudar Edison Pena će sudjelovati u čuvenom maratonu u New Yorku.


Organizatori su ovog 34-godišnjeg rudara prvotno pozvali da maratonu prisustvuje kao gledatelj, ali je Pena inzistirao da trči maraton što su organizatori i prihvatili, donosi CNN. Razlog zbog kojeg je upravo Pena pozvan u New York je nadimak 'trkač' koji je dobio radi činjenice kako je nakon zarobljavanje u rudniku redovito trčao kroz jedan od hodnika u rudniku. Nakon što su njegovu 'rutu' zatrpale stijene, morao je prestati s trčanjem, a onda je, kao veliki fan Elvisa Presleya, ridare zabavljao interpretacijom hitova velikog Kralja.

Vezani članci Slika nije dostupna BiH: Poginuo jedan rudar, nekoliko ozlijeđenih Slika nije dostupna 190 sati agonije: Spašena dvojica rudara, još 12 njih pod zemljom

>> Čileanski rudar završio na ispumpavanju želuca

>> VIDEO: Pogledajte kako su tekla izvlačenja rudara

'Činjenica kako je on želio trčati u prilično zastrašujućoj situaciji dovoljno govori o njegovom duhu, a želja da aktivno sudjeluje na našem maratonu dodatno nas je oduševila', izjavila je Mary Wittenberg, predsjednica Organizacijskog odbora maratona u New Yorku. Organizatori će snositi sav trošak dolaska i boravka Pene u SAD-u.