Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska atrakcija

Čileanski rudar na njujorškom maratonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od mjesec dana nakon spašavanja, čileanski rudar Edison Pena će sudjelovati u čuvenom maratonu u New Yorku.

Organizatori su ovog 34-godišnjeg rudara prvotno pozvali da maratonu prisustvuje kao gledatelj, ali je Pena inzistirao da trči maraton što su organizatori i prihvatili, donosi CNN. Razlog zbog kojeg je upravo Pena pozvan u New York je nadimak 'trkač' koji je dobio radi činjenice kako je nakon zarobljavanje u rudniku redovito trčao kroz jedan od hodnika u rudniku. Nakon što su njegovu 'rutu' zatrpale stijene, morao je prestati s trčanjem, a onda je, kao veliki fan Elvisa Presleya, ridare zabavljao interpretacijom hitova velikog Kralja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporavlja se u bolnici Nakon 17 dana na dnu ugljenokopa izvučen živ Slika nije dostupna Trovanje plinom BiH: Poginuo jedan rudar, nekoliko ozlijeđenih

>> Čileanski rudar završio na ispumpavanju želuca

>> VIDEO: Pogledajte kako su tekla izvlačenja rudara

'Činjenica kako je on želio trčati u prilično zastrašujućoj situaciji dovoljno govori o njegovom duhu, a želja da aktivno sudjeluje na našem maratonu dodatno nas je oduševila', izjavila je Mary Wittenberg, predsjednica Organizacijskog odbora maratona u New Yorku. Organizatori će snositi sav trošak dolaska i boravka Pene u SAD-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene